eur:
392.73
usd:
365.69
bux:
66579.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Elizabeth Warren massachusettsi szenátor a kaliforniai Monterey Parkban 2020. március 2-án. Az Egyesült Államok 14 tagállamában és egy tengerentúli területen, Amerikai Szamoán március 3-án tartják a szuperkeddi előválasztást, ahol a résztvevők arról szavaztak, kit látnának szívesen demokrata jelöltként a november 3-i amerikai elnökválasztáson. A szuperkedden mindkét párt hívei választanak, de mivel a republikánus táborban az újraválasztására készülő Donald Trumpnak lényegében nincs vetélytársa, a figyelem a demokrata párti jelöltekre irányul.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Amerikai előválasztás: újabb kieső, újabb fordulat

Elemzők számítottak erre a visszalépésre, a kérdés csak az volt, kinek a javára történik. Már csak két jelölt maradt.

Elizabeth Warren egy kedd reggeli stábgyűlésen bejelentette, hogy visszalép a demokrata elnökjelöltségért folyó küzdelemből - értesült a CNN egy, a massachusettsi szenátor terveit ismerő forrástól, aki szerint a kedvezőtlen szuperkeddi eredmények nyomán született meg a döntés. Nem sikerült ugyanis nyernie Massachusettsben - csak harmadik lett Joe Biden és Bernie Sanders mögött -, és a kulcsfontosságú államokban is alulteljesített. Warren visszalépéséről számolt be a The New York Times is.

Elemzők számítottak a washingtoni korrupció visszaszorítását a központba helyező politikus visszalépésére, a kérdés inkább az volt, melyik jelölt javára történik meg.

Michael Bloomberg volt New York-i polgármester szerdán szállt ki a versenyből, ő Joe Bident támogatja. Ugyanígy nyilatkozott két korábbi visszalépő, a minnesotai szenátor Amy Klobuchar, és a volt indianai polgármester Pete Buttigieg.

Warren egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy kit támogat a továbbiakban, ami pedig nagy kérdés, ugyanis korábban élesen bírálta a volt alelnököt, és a mostani kampány beindulásáig Bernie Sanders barátjaként a szövetségesének számított. Sanders közölte, hogy beszélt szerdán Warrennel, de ennél többet nem árult el.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról a bankoknál, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés. Az elmúlt hetekben pedig már egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×