eur:
396.61
usd:
369.86
bux:
70471.96
2024. június 25. kedd Vilmos
A járványügyi hatóság munkatársai fertőtlenítőszert permeteznek a szöuli Mangvon piacon 2020. február 24-én. Dél-Koreában 763-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek száma, és eddig összesen hét ember halt bele a betegségbe.
Nyitókép: Dzson Hon Kjun

Koronavírus - Újabb országokban jelent meg a rettegett kór

Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is felütötte a fejét a kínai Vuhanból indult koronavírus-járvány. Észak-Koreában 380 külföldi került hétfőn karanténba.

"A határzárnak nem lenne sok értelme, mert a vírusnak nem állják útját a közigazgatási határok" - fogalmazott a francia miniszter.

Olaszországban a múlt hétvégén robbanásszerűen megugrott a megbetegedések száma, és hétfőn a halálos áldozatok száma is négyre emelkedett, miután egy 84 éves férfi belehalt a betegségbe.

Közben Iránban 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, és

a betegség három újabb országban, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is megjelent.

kuvaiti kormány kérésére Irak lezárta Kuvaittal közös Szafvan nevű határátkelőhelyét azt követően, hogy az emirátusban három fertőzöttről számoltak be. Bahreinben egy Irakból érkező ember szervezetében mutatták ki a vírust, akit karanténba helyeztek.

Észak-Koreában 380 külföldi került hétfőn karanténba az új koronavírus elleni védekezés jegyében,

hasonló okokból legalább féltucatnyi állam megtiltotta dél-koreai utazók belépését országukba. Az észak-koreai médiában bejelentett járványellenes intézkedés részeként Phenjan korábban megtiltotta külföldiek fogadását Kínából és Oroszországból.

A hivatalosan COVID-19 névvel jelölt vírustörzs már több mint hetvenezer embert megfertőzött szerte a világban, több mint kétezren pedig meghaltak a kórban. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt.

Az észak-koreai sajtó nem részletezte a külföldieket érintő korlátozást, de külügyi szakértők úgy vélik, hogy az leginkább a külföldi diplomatákat és a kereskedőket érinti.

Phenjan egyébként már számos védekező lépést tett azt követően, hogy a kór felütötte fejét a kínai Vuhanban. A KCNA hírügynökség a hónap elején arról számolt be, hogy az ország területén hatályba helyezett karantén időszakot 30 nappal meghosszabbítják, valamint az országba érkezett árukat tíz napig elszigetelve tárolják. Az országban egyelőre senki sem betegedett meg a járványtól.

Legalább féltucatnyi állam megtiltotta dél-koreai utazók belépését, kilenc másik pedig szigorította a beutazási szabályozást az ázsiai ország állampolgáraival szemben azt követően, hogy Dél-Koreában hétfőre az egy héttel korábbi 30-ról 833-ra emelkedett a fertőzöttek száma. Az esetek többségét az ország negyedik legnagyobb városában, a Szöultól mintegy 300 kilométerre délkeletre fekvő, 2,5 millió lakosú Tegúban regisztrálták, egy keresztény gyülekezet híveihez kapcsolódóan.

Iránban tizenkettőre emelkedett a járványban meghaltak száma. Korábban négy halottról adtak hírt a hatóságok. Ezzel egy időben az Ilna félhivatalos hírügynökség arról számolt be, hogy a fővárostól, Teherántól 125 kilométerre délnyugatra fekvő Komban, ötvenen haltak meg az új koronavírus miatt. Egyelőre nem tudni, hogy mi a magyarázata a két hivatalos adat eltérésének.

Mongóliában a nemzeti kényszerhelyzeti bizottság leállította az összes, Dél-Korából érkező légijáratot. Ezzel egy időben a tüdőgyulladást okozó vírus elleni küzdelem jegyében március 2-ig a külföldi állampolgárok nem léphetnek be az országba. Korábban Ulánbátor a Kínával határos belépőpontokon függesztette fel az utazók fogadását.

Új-Zéland további nyolc nappal megtoldotta a Kínából érkező utazókkal elleni korlátozást - jelentette be Jacinda Ardern kormányfő. Ezzel immáron a negyedik hetébe lépett a koronovírus elleni küzdelem jegyében bevezetett intézkedés.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Bedőlt lakossági hitelek Magyarországon: mindenre számítottak a bankárok, csak erre nem

Két évvel ezelőtt, amikor a háború kitört, az infláció meglódult és már a járvány miatt bevezetett moratóriumok nagy része is véget ért, arra számított a magyar bankszakma, hogy hét év után először újra egy jelentős bedőlési hullám veszi kezdetét a lakossági hiteleknél, és 2024-ben fogjuk elérni az új, az előzőnél persze alacsonyabb nemteljesítési csúcsot. Ma 2024-et írunk, de a várt portfólióromlásnak nyoma sincs, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennének figyelmeztető jelek, mutatjuk a számokat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×