eur:
394.96
usd:
371.6
bux:
66421.22
2024. április 16. kedd Csongor
Temetkezési cég alkalmazottjának védőfelszerelését fertőtleníti munkatársa a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. január 30-án. A kínai egészségügyi hatóságok szerint eddig 170 ember halt meg a koronavírus új, először Hupej tartományban azonosított változata okozta betegségben, a fertőzöttek száma meghaladja a hétezret. A kórokozó a világ több országában megjelent.
Nyitókép: MTI/AP/Chinatopix

Drasztikusan emelkedik a koronavírusos betegek száma Kínában

Kétszázötvenkilencre nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma Kínában – közölték a Nemzeti Egészségügyi Bizottság adatai alapján. Közben újabb európai országban jelent meg a betegség.

Országosan összesen 2102 fővel

11 791-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Az újabb 46 halálesetből 45-öt a járvány gócpontjának számító közép-kínai Hupej tartományból jelentették, egy további halálesetet pedig Csungking tartományi jogú város területéről. Az elmúlt egy nap folyamán Hupejben tovább terjedt a vírus, további 1347 fertőzöttet regisztráltak, számuk így péntek estig 7153-ra nőtt a tartományban. A tartományi székhelyen Vuhanban eddig összesen 192 ember halt meg a vírustól.

A tartomány gyakorlatilag karantén alatt áll, területén közlekedési zárlatot rendeltek el, ennek ellenére - a Reuters hírügynökség tudomása szerint - utazók kis csoportjai nem tesznek eleget a hatósági korlátozásoknak.

A Peking közvetlen szomszédságában lévő 15 millió lakosú Tiencsin tartományi jogú városban a nap folyamán meghatározatlan időre elrendelték az iskolák és a nem alapvető tevékenységet végző vállalatok bezárását a vírus terjedésének megfékezésére - közölte a Tianjin Daily című helyi lap. A kínai fővárosban eddig 32 fertőzöttet regisztráltak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetté nyilvánította csütörtökön az új koronavírus által Kínából indult járványt. Világszerte több mint száz fertőzést fedeztek fel több mint húsz további országban.

Máshol is nő az esetek száma

Spanyolországban is megjelent az új koronavírus okozta betegség - közölte a madridi egészségügyi minisztérium. A tárca közlése szerint a Spanyol Nemzeti Mikrobiológiai Központ az első fertőzést a Kanári szigetekhez tartozó La Gomerán mutatta ki egy férfi szervezetében.

A páciens egy ötfős csoporthoz tartozott, amelyet azt követően különítettek el, hogy kapcsolatba kerültek egy német férfival, aki szintén megbetegedett.

Spanyolországban az elmúlt napokban több gyanús esetet is vizsgáltak az egészségügyi hatóságok, de eddig mindegyikről bebizonyosodott, hogy nem a koronavírus a felelős az influenzaszerű tünetekért.

  • Németországban tovább emelkedett és elérte a hetet az új típusú koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma.
  • Az Egyesült Államokban egészségügyi vészhelyzetet hirdettek a koronavírus terjedése miatt.

A koronavírusról szóló cikkeinket itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×