eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Már kiderült, kik utaztak Kobe Bryant gépén, még két tinédzser van köztük

Magyar idő szerint vasárnap este egy helikopter-balesetben elhunyt az NBA és a Los Angeles Lakers legendás alakja, Kobe Bryant.

Az viszonylag hamar kiderült, hogy az első híradásokkal szemben nem öt, hanem kilenc ember utazott a gépen. Mostanra már azonosították az áldozatokat, és kiderült, Kobe Bryant 13 éves lányán, Gianna Marián kívül még egy 13 éves lány is van az elhunytak között. Alyssa Altobelli Gianna edzőtársa volt, és a szüleivel utazott a gépen - apja az Orange Coast gimnázium baseballedzője volt.

Az áldozatok között van a lányok csapatának egyik asszisztense, valamint egy Sarah Chester nevű nő, és az ő szintén tini lánya, Payton.

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt.

Rossz idő volt a repülés idején, akkora köd, hogy a rendőrség és a seriff hivatal helikopterei sem szállhattak fel, pedig általában kettő is köröz a város fölött. Kobe Bryant gépe mégis a levegőbe emelkedett. A gép egy darabig felfelé haladt, de azután ereszkedni kezdett, és végül lezuhant. A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a földbe csapódás után azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozót is. A balesetet senki sem élte túl.

A legendás sportolóra kosármeccseken, a Grammy-gálán is emlékeztek, sportolók, közéleti személyiségek osztották meg emlékeiket és osztoztak a gyászban a családdal. Az egykori sportoló felesége, Vanessa Bryant mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×