eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center kivetítőjén 2020. január 26-án éjjel. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Még a Grammy-gála is Kobe Bryant haláláról szólt

A tragikus helikopter-balesetben vasárnap elhunyt kosárlegenda 20 éven át volt "otthon" a díjkiosztó gála helyszínén, a Los Angeles-i csarnokban.

Beárnyékolta Kobe Bryant kosárlabdasztár halála az idei, 62. Grammy-díjkiosztó gálát, amelynek helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Staples stadion - Bryant csapatának, a Los Angeles Lakersnek otthona - adott otthont.

Bryant pár órával korábban helikopter-balesetben vesztette életét, és az amerikai zenei szakma legrangosabb díjátadójának elején emlékének szólt minden.

Összesen 84 Grammyt osztottak ki, de csupán tízet a gálán, a többit már előre odaítélték. Az év dala díjat Billie Eilish énekes kapta Bad Guy (Rosszfiú) című számért. A további díjazottakat közül Lizzo, a rythm and blues műfaj énekesnője hármat is elnyert, köztük a legjobb városi kortárs lemezért járót (címe: Cuz I Love You - Mer' szeretlek) és a legjobb egyéni pop előadásét. A 18 éves Billie Eilish popalbumáért kapott Grammyt, a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Mikor mind elalszunk, hol járunk?) című lemezért. A countrymuzsika-rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus country énekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road (Öreg városi út) címűért járó Grammyt. A néhai Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper. Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×