eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja egy kivetítőn a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. A 41 éves Bryant a nap folyamán helikopter-balesetben nyolcadmagával életét vesztette. A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja.
Nyitókép: MTI/EPA/Adam S. Davis

Megdöbbentő részletek derültek ki a sztárkosaras helikopter-balesetéről - videó

Akkora volt a köd a tragédia idején, hogy a rendőrségi helikoptereket is a földre parancsolták, Kobe Bryant gépe mégis felszállt.

Alig kezdődött meg a tragédia szövetségi hatósági vizsgálata, annyi már most valószínűsíthető, hogy az időjárás is nagy szerepet játszott a balesetben.

A 444. hírportál összeállításában idézi Josh Rubinstein rendőrségi szóvivőt, aki azt mondta, a baleset reggelén a földre rendelték a gépeiket, mert nem voltak meg a felszállás minimum feltételei sem. Vasárnap délelőtt a környéken olyan sűrű köd volt, hogy még a helyi rendőrség és a seriffhivatal repülői sem szállhattak fel, pedig normál esetben két helikopterük is folyamatosan járőrözik a levegőben. Ekkor emelkedett fel – egyelőre érthetetlen módon – a sztárkosaras helikoptere, hogy edzésre vigye a kislányát, Giannát.

Ahogyan azt az Infostart is megírta minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázóját helyi idő szerint vasárnap délelőt érte a halálos baleset. A tragédiában a 41 éves Kobe Bryant 13 éves lánya is életét vesztette, rájtuk kívül még hét halálos áldozata van a helikopter-szerencsétlenségnek, amit senki sem élt túl.

Egyelőre annyit tudni, hogy a helikopter helyi idő szerint nem sokkal 9 óra után szállt fel a John Wayne repülőtérről. Az ESPN csatorna értesülése szerint a légi irányítóknak többször figyelmeztetniük kellett a pilótát, mert túl alacsonyan repült a nagyon sűrű ködben. A gép 600 méterre emelkedett, majd váratlanul zuhanni kezdett, végül egy hegyoldalnak csapódott, derül ki a Flightradar24 adataiból. Az első vészhívás 9:47 perckor érkezett a balesetről. A gép állítólag az emelkedést követően rendkívül gyorsan, 72 km/órás sebességgel zuhant, majd a hegyoldalnak csapódott Calabasasnál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×