eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Tűzoltók annak a helikopter-balesetnek a helyszínén, ahol Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó nyolcadmagával életét vesztette a kaliforniai Calabasas közelében 2020. január 26-án.
Nyitókép: Mark J. Terrill

Új részletek Kobe Bryant helikoptertragédiájáról

Sokkoló megemlékezéseket tartottak kosármeccseken, de azokon kívül is - más sporteseményeken és színpadokon is. A balesetben nem öten, hanem kilencen haltak meg.

Az első információkat kiegészítendő, illetve pontosítandó sajtótájékoztatót tartottak amerikai idő szerint délután 2 óra körül annak a helikopter-balesetnek a körülményeivel kapcsolatban, amelyben életét vesztette az NBA észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság történetének egyik legjobbja, a közelmúltban visszavonult Los Angeles-i Kobe Bryant.

A megyei seriff, Alex Villanueva például rögtön közölte, nem öten, hanem kilencen haltak meg a balesetben, de a személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra. Ennek ellenére biztos, hogy a sportolón kívül 13 éves lánya, Gianna Maria is meghalt, továbbá egy baseballedző és egy másik, fiatal kosárlabdázó is meghalt - egyik szülőjével együtt.

A helyi tűzoltóparancsnok percre pontosan beszélt a baleset részleteiről: 9.47-kor kapták a vészhívást, nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ami lángolt is. Már amíg oltottak, leengedtek helikopterekről mentőorvosokat, de ők sem tudtak már megmenteni senkit - írja tudósításában az Index.

Több csapatnak a halálhír után kevéssel pályára kellett lépnie az NBA-ben.

A San Antonio Spurs-Toronto Raptors előtt több játékos is megviselt arccal jött ki melegíteni, majd kezdés után mindkét csapat mozdulatlanul pörgette le első támadóidejét.

Hasonlóan történt a Denver Nuggets-Houston Rockets mérkőzésen is.

De nem csak a kosárlabdacsarnokokban voltak szívszaggató pillanatok.

És nem is csak a sport világában: Alicia Keys a Grammy-gálán egyenesen úgy fogalmazott: a díjkiosztónak otthont adó épületet Kobe Bryant "építette".

Az Egyesült Államok egészét is megrázta a tragédia, sportolók, közéleti személyiségek nyilatkoztak meg.

Donald Trump amerikai elnök két bejegyzést is szentelt a Twitteren a balesetnek. Első bejegyzésében "szörnyűséges hírnek" minősítette a tragédiát, majd később azt írta: "jóllehet, minden idők tényleg egyik legnagyobb kosarasa volt, de épp csak élni kezdett".

Barack Obama, az Egyesült Államok korábbi elnöke a kosárlabdázás "legendájának" nevezte, Gavin Newsom, Kalifornia demokrata párti kormányzója pedig közleményben hangsúlyozta, hogy Bryant "történelmet csinált", és "kikövezte az utat a játékosok új nemzedéke előtt".

A Twitteren fejezte ki együttérzését és Bryant iránti tiszteletét mások mellett Adam Silver, Magic Johnson - a Lakers korábbi játékosai - a Kosárlabda-játékosok Országos Szövetsége, Jesse Jackson tiszteletes, polgárjogi harcos, továbbá az Országos Jégkorong Liga.

Vasárnap este a Los Angeles-i Staples csarnoknál gyülekeztek Kobe Bryant rajongói, közülük sokan koszorúkat vittek oda.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×