eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: pixabay

Elképesztő mészárlást végzett a házi szesz a Fülöp-szigeteken

Tizenegy ember meghalt, és több mint százan kórházba kerültek pancsolt likőr fogyasztása miatt a Fülöp-szigeteken.

A Manilától hetven kilométerre fekvő, Laguna tartományeli Rizalban tíz ember halt meg, miután péntek este egy születésnapi partin pálmatejből készült hagyományos likőrt, lambanogot ittak - közölte a tartományi rendőrség szóvivője.

A 11. áldozat a közeli Quezon tartomány Candelaria nevű városában halt meg vasárnap, három nappal azután, hogy pancsolt likőrt fogyasztott szomszédaival. Hat embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba.

Összesen legalább 122 ember került kórházba gyomorpanaszokkal, hányással, ájulással - közölte a rendőrség. Ramil Hernandez, Laguna kormányzója betiltotta a lambanog árusítását.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×