eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
London, 2017. augusztus 3.Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő 96 éves férje tengerészgyalogosok felvonulását szemléli meg utolsó hivatalos programján a Buckingham-palota udvarán 2017. augusztus 2-án. Fülöp herceg kötelezettségeit Károly herceg és a trónörökös két fia, Vilmos és Harry herceg veszi át. (MTI/APpool/Yui Mok)
Nyitókép: MTI/APpool/Yui Mok

Friss hírek Fülöp herceg állapotáról

Szombaton is kórházban volt még Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje, de brit médiaértesülések szerint jól van és van esély arra, hogy részt vehet a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjén. A családi összejövetelen ugyanakkor nem lesz ott Harry herceg és felesége, ők ugyanis Kanadában töltik az ünnepet.

A 99. évében járó Fülöp herceg pénteken feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba, a Buckingham-palota tájékoztatása szerint elővigyázatossági okokból. Az udvar illetékese további részletek nélkül annyit árult el, hogy Fülöp egy régebb óta fennálló egészségi gond miatt,

orvosa tanácsára vonult kórházba megfigyelés és kezelés céljából.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a herceget nem a mentők szállították a londoni kórházba, autóval utazott a gyógyintézetbe a Norfolk megyei Sandringhamből, a királyi család kelet-angliai téli rezidenciájáról és a szóban forgó, várhatóan néhány napig tartó kezelést már korábban tervbe vették.

A Daily Mail című tömeglap szombaton idézett bennfentes udvari forrásai szerint ugyanakkor Fülöp csak az út utolsó, londoni szakaszát tette meg autóval, Sandringhamből helikopterrel szállították az onnan 190 kilométerre lévő fővárosba. A lapnak nyilatkozó illetékesek szerint az edinburghi herceg az utóbbi hetekben "nem nézett ki túl jól" és "kezd meglátszani rajta", hogy fél év múlva betölti 99. életévét.

A tekintélyes konzervatív The Daily Telegraph online kiadásának szombati beszámolója szerint ugyanakkor az uralkodó férje jó hangulatban van és tréfálkozik a kórház ápolószemélyzetével. A Telegraph úgy tudja, hogy Fülöpöt az utóbbi hetekben erős megfázás gyötörte. A Buckingham-palota idézett illetékesei szerint azonban nincs ok az aggodalomra - erre vall az is, hogy II. Erzsébet királynő a terveknek megfelelően elutazott a sandringhami téli rezidenciára a karácsonyi ünnepekre -, és megvan a remény arra, hogy az uralkodó férje részt vehet a december 25-én esedékes sandringhami karácsonyi ebéden, amelyre hagyományosan az egész királyi család összegyűlik.

Ezúttal azonban hiányos lesz a létszám: Harry sussexi herceg - az uralkodó unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - amerikai feleségével, Meghan hercegnővel és 8 hónapos gyermekükkel, Archie-val együtt egybehangzó szombati brit médiaértesülések szerint már hetek óta Kanadában tartózkodik és a királyi család hagyományos karácsonyi összejövetelére sem utazik haza.

A Buckingham-palota már a múlt hónapban bejelentette, hogy a hercegi pár "hosszabb időre" elvonul, Meghan édesanyjával tölti az ünnepeket és csak az újévben tér haza, de az udvar azt nem közölte, hogy hova utaztak.

A Daily Mail és a The Daily Telegraph forrásai szerint Harry és családja titokban tartott helyen tartózkodik "valahol Kanadában", és Meghan hercegnő édesanyja is odautazott Los Angelesből.

Harry és bátyja, Vilmos - az Egyesült Királyság majdani uralkodója - az elmúlt hónapokban számos jel és félhivatalos beszámoló szerint külön utakra tért, viszonyuk nem felhőtlen. Harry és Meghan mindemellett megelégelte a folyamatos sajtófigyelmet is, és a herceg ősszel több lap ellen jogi eljárást indított azon a címen, hogy rendszeresen hamis, lejárató történeteket tesznek közzé Meghanról, sőt törvénysértő módon feltörték és lehallgatták Harry telefonos hangpostáját.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×