eur:
393.8
usd:
369.43
bux:
65615.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay.com

Kambodzsa köszöni szépen, megkapta az EU intelmeit

Már meg is küldte válaszát az emberi jogi aggályokra.

A kambodzsai kormány a határidő lejártával, csütörtökön közölte, hogy válaszolt az Európai Unió kambodzsai emberi jogi és belpolitikai aggályaira.

Az EU korábban azzal fenyegetőzött, hogy kiveszik Kambodzsát a Fegyveren Kívül Mindent (Everything But Arms - EBA) elnevezésű programból, amely a világ legkevésbé fejlett országainak biztosít vám- és kvótamentes exportlehetőséget az unió területére, miután az Európai Bizottság (EB) egyik jelentése arra a megállapításra jutott, hogy

Hun Sen miniszterelnök kormánya lesújtott az ellenzékre, civil társadalmi csoportokra és a médiára.

Az unió csütörtökig adott határidőt a kambodzsai kormánynak, hogy reagáljon az állításokra. A végső döntést, hogy kizárják-e vagy sem Kambodzsát a programról, jövő februárban hozzák meg.

A kambodzsai külügyminisztérium szerint a kormány megküldte válaszát. A válasz "átfogó jelentés azokról a lépésekről és intézkedésekről, amelyeket a királyi kormány tett az EU aggályait érintő területeken, különös tekintettel a politikai részvételhez való jogot, a földjogot, a véleménynyilvánítás és az egyesülés szabadságát illetően" - fogalmazott a tárca.

"A királyi kormány elvárja, hogy az Európai Bizottság vegye figyelembe a kormány jóhiszemű erőfeszítéseit az EBA előírásainak megfelelő összes vonatkozó nemzetközi egyezmény végrehajtása érdekében, a lehetséges társadalmi hatást a közel egymillió női munkavállalóra, valamint a közvetett hatásokat az ezeknek a munkavállalóknak a bére által támogatott családokra és hozzátartozókra" - tette hozzá.

A Reuters hírügynökség megjegyezte:

Kambodzsában csaknem az összes gyári munkás nő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×