INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

kambodzsa

eu

emberi jogok

Kambodzsa köszöni szépen, megkapta az EU intelmeit

Kambodzsa köszöni szépen, megkapta az EU intelmeit

Infostart / MTI

Már meg is küldte válaszát az emberi jogi aggályokra.

A kambodzsai kormány a határidő lejártával, csütörtökön közölte, hogy válaszolt az Európai Unió kambodzsai emberi jogi és belpolitikai aggályaira.

Az EU korábban azzal fenyegetőzött, hogy kiveszik Kambodzsát a Fegyveren Kívül Mindent (Everything But Arms - EBA) elnevezésű programból, amely a világ legkevésbé fejlett országainak biztosít vám- és kvótamentes exportlehetőséget az unió területére, miután az Európai Bizottság (EB) egyik jelentése arra a megállapításra jutott, hogy

Hun Sen miniszterelnök kormánya lesújtott az ellenzékre, civil társadalmi csoportokra és a médiára.

Az unió csütörtökig adott határidőt a kambodzsai kormánynak, hogy reagáljon az állításokra. A végső döntést, hogy kizárják-e vagy sem Kambodzsát a programról, jövő februárban hozzák meg.

A kambodzsai külügyminisztérium szerint a kormány megküldte válaszát. A válasz "átfogó jelentés azokról a lépésekről és intézkedésekről, amelyeket a királyi kormány tett az EU aggályait érintő területeken, különös tekintettel a politikai részvételhez való jogot, a földjogot, a véleménynyilvánítás és az egyesülés szabadságát illetően" - fogalmazott a tárca.

"A királyi kormány elvárja, hogy az Európai Bizottság vegye figyelembe a kormány jóhiszemű erőfeszítéseit az EBA előírásainak megfelelő összes vonatkozó nemzetközi egyezmény végrehajtása érdekében, a lehetséges társadalmi hatást a közel egymillió női munkavállalóra, valamint a közvetett hatásokat az ezeknek a munkavállalóknak a bére által támogatott családokra és hozzátartozókra" - tette hozzá.

A Reuters hírügynökség megjegyezte:

Kambodzsában csaknem az összes gyári munkás nő.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018