INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

emberi jogok

2020.07.22. 16:14

Pompeo: "Kína megvette a WHO-főnököt"

Az amerikai külügyminiszter szerint “Kína megvette az Egészségügyi Világszervezet főnökét” és ez az alku brit állampolgárok halálához vezetett. Mike Pompeo ezt parlamenti képviselők előtt mondta Londonban. A látogatáson ismét nagy veszélynek nevezte Kínát.
2020.05.31. 18:56

Az állami karanténba küldöttek harmada panaszkodik a bánásmódra Szlovákiában

Szlovákok tucatjai fordultak panasszal az alkotmánybírósághoz az állami karanténközpontokban tapasztalt bánásmód miatt. Egyikük például arra panaszkodott, hogy még csak ivóvizet sem kapott a karanténközpontban. Védőügyvédje szerint csoportos keresettel sikerrel járhatnak, az alkotmányjogász szerint azonban veszélyhelyzetben az államnak joga van korlátozni az alapvető emberi jogokat.
2019.10.28. 10:43

Elhunyt Vlagyimir Bukovszkij

Életének 77. évében elhunyt az angliai Cambridge-ben Vlagyimir Bukovszkij orosz neurofiziológus, emberi jogi aktivista, volt szovjet "másként gondolkodó" író.
2019.05.05. 16:26

Moszkva nem zárja ki, hogy felmondja az Emberi Jogok Európai Egyezményét

Moszkva nem zárja ki, hogy kilép az Európa Tanácsból (ET), és felmondja az Emberi Jogok Európai Egyezményét abban az esetben, ha nem születik kompromisszum Oroszország tagságáról az Emberi Jogok Európai Egyezményében (PACE) - közölte Ivan Szoltanovszkij, Oroszország állandó ET-képviselője a RIA Novosztyi hírügynökség által vasárnap közreadott nyilatkozatában.
2019.02.11. 14:57

Az emberi jogok védelmének magyarországi helyzetét bírálta az Európa Tanács biztosa

Az emberi jogok védelmének romló magyarországi helyzetét bírálta hétfői sajtóközleményében Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) illetékes biztosa, mondván, "rendkívül szűk korlátok közé szorult" a kormánykritikus civil szervezetek, jogvédők és újságírók tevékenysége. Felszólalt a a közigazgatási bírósági rendszer felállításával és a nők elleni erőszakkal kapcsolatban is.
2018.11.26. 08:23

Az ombudsman figyelmeztet: legyünk jogtudatosabbak!

December 10. az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata aláírásának 70. évfordulója. Ennek kapcsán Székely László alapjogi ombudsman az InfoRádióban arról is beszélt, hogy Magyarországon jócskán vannak olyanok, akik tájékozottság hiányában fel sem ismerik, ha velük szemben jogsértés történt.
2018.11.05. 16:25

Bepanaszolták a román államot a marosvásárhelyi Fekete Március miatt

Az Emberi Jogok Európai Bíróságán panaszolták be a román államot az 1990 márciusában történt marosvásárhelyi véres román-magyar összecsapás áldozatainak a családtagjai amiatt, hogy a katonai ügyészség nem vizsgálta ki a Fekete Március eseményeit. Erről Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke, Kincses Előd ügyvéd, a marosvásárhelyi események koronatanúja és Menyhárt Gabriella ügyvéd beszéltek egy nagyváradi sajtótájékoztatón.
2018.10.15. 18:11

Szijjártó Péter: lesznek még csatlakozó országok

Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.
2018.02.22. 07:35

AI: Donald Trump veszélyes példát mutatott

A kisebbségeket ördögi színben lefestő politika felemelkedésének milliók számára rettenetes következményekkel járó éve volt 2017 - áll az Amnesty International (AI) által az emberi jogok globális helyzetéről összeállított, csütörtökön ismertetett éves jelentésben. A magyarországi helyzetről és nem kívánt európai folyamatokról is említést tesznek.
2017.09.20. 14:13

Magyarország a renitensek között

Csaknem 10 ezer olyan ítéletet tart számon az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), melyeknek máig nem tettek eleget az Európa Tanács tagállamai, bizonyos esetekben már 25 éve várat magára a törvényszék döntésének végrehajtása - írta a Politico brüsszeli hírportál.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018