INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

országgyűlés

őszi ülésszak

orbán viktor

Képviselők szavaznak a 2020. évi költségvetés módosítását célzó javaslatról az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. július 8-án.

A parlamentben értékelheti a kormányfő a közelmúlt eseményeit

Infostart

A parlament ezen a héten háromszor, jövő héten pedig egyszer ül össze. A legfontosabb téma a tavalyi zárszámadás lesz, de bizonyos, hogy az önkormányzati választás eredménye is gyakran szóba kerül majd.

A szokásoknak megfelelően a parlamenti ülésszak kezdetén napirend előtt várhatóan a miniszterelnök szólal fel, és "tájékoztatást ad az elmúlt időszak eseményeiről” - erről múlt csütörtökön beszélt Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP kétnapos kihelyezett frakcióülésének végén.

Az őszi ülésszak 13 órakor kezdődik, és tekintettel az október 23-ai ünnepnapra, ezen a héten hétfőn, kedden és csütörtökön ülésezik a Ház. A parlament honlapjára pénteken felkerült Kövér László házelnök javaslata, eszerint hétfőn, napirend előtt megemlékeznek a közelmúltban elhunyt MSZP-s Máté Lászlóról, a KDNP-s Tóth Sándorról, az SZDSZ-es Rajk Lászlóról és a fideszes Szekó József országgyűlési képviselőkről.

Várhatóan ezt követi napirend előtt a miniszterelnök felszólalása, amelyben a kormányfő "tájékoztatást ad az elmúlt időszak eseményeiről”.

A képviselők az első napirendi pontként a választás rendje elleni bűntettel gyanúsított DK-s Varju László mentelmi ügyéről tárgyalnak és döntenek. A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Az ügyészség gyanúja szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok követnek hatvan percben. A parlament kedden folytatja kéthetes ülését.

Idén egyébként nem most fordult elő először, hogy hetekig nem ülésezett a parlament. Májusban az európai parlamenti választás miatt másfél hónapig nem ült össze az Országgyűlés.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018