INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

facebook

mark zuckerberg

messenger kids

usa

Mark Zuckerberg levelet kapott – válaszokat követelnek

Mark Zuckerberg levelet kapott – válaszokat követelnek

Infostart

Amerikai szenátorok levélben keresték meg Mark Zuckerberget, mivel nem védi elég biztonságosan a gyermekeket a Messenger Kids alkalmazás.

Már tavalyi indulásakor is több száz szakértő és gyermekjóléti szervezet szólította fel a Facebookot, hogy vonja vissza a Messenger Kids nevű – egyelőre csak Amerikában bevezetett – alkalmazást, amelyet kifejezetten a 13 év alatti korosztálynak szánt a cég – emlékeztet a Feol.hu. Szerintük ugyanis a Facebook nem való kisgyerekeknek, hiszen „nem elég érettek ahhoz, hogy megértsék az online kapcsolatok összetettségét, amelyek még a felnőtt felhasználók körében is gyakran félreértésekhez és konfliktusokhoz vezetnek.”

A közösségi portál akkor kijelentette: a Messenger Kids segít a gyerekeknek kapcsolatot tartani a család többi tagjával. A cég közlése szerint az applikáció csupán a szülő profiljának kiterjesztése, használata szülői engedélyhez kötött.

Edward Markey és Richard Blumenthal szenátorok most hivatalos levelet küldtek Mark Zuckerbergnek, melyben megkérdőjelezik, hogy kellően biztonságos-e a Messenger Kids használata gyerekeknek. Szerintük a Facebook

nem teljesítette ígéretét, miszerint a kicsikkel nem csak azok léphetnek kapcsolatba, akiket a szüleik jóváhagytak.

A program rendszere ugyanis könnyen kijátszható, ha valaki csoportos csevegésbe hívja a kiskorúakat.

A szenátorok válaszokat kérnek arra, hogy az óriásvállalat mit tesz a gyermekek adatvédelme és biztonsága érdekében, hogy teljesítse a szülők elvárásait és a törvényi kötelezettségeit. A Facebooknak augusztus 27-ig adtak válaszadási határidőt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018