INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

hőség

olaszország

firenze

Firenzében tetőzött az olaszországi kánikula

Firenzében tetőzött az olaszországi kánikula

Infostart / MTI

A toszkán nagyvárosban mérték a legmelegebbet, 41 fok feletti hőmérsékletet. Az előrejelzések szerint szombaton nagyot változik az időjárás, heves viharokat várnak elsősorban az ország északi térségében.

Továbbra is 14 olasz városban - Bologna, Brescia, Bolzano, Frosinone, Genova, Milánó, Pescara, Perugia, Rieti, Róma, Torinó, Trieszt, Verona és Firenze, valamint ezek térségében - érvényes a legmagasabb fokozatú figyelmeztetés szombatig.

Szombat este hat órától azonban már az akkortól várható viharok miatt léptetnek életbe riasztást: az első esőzések az északnyugati Liguriában és az északkeleti Veneto tartomány térségében várhatók. A meteorológiai jelentések szerint 10-15 fokkal csökkenhet a hőmérséklet. A rosszidő az előrejelzések szerint egészen vasárnap estig tart,

éppen azon a hétvégén, amikor az olaszok többsége elindul nyári szabadságára. Több tízmillió autó lep el az olaszországi autósztrádákat.

A viharok vasárnap érik el a közép-olaszországi Umbria és Toszkána térségét. Addig is a hőség elleni védekezésül Milánóban csomagot osztottak az utcán élő hajléktalanoknak: a csomagban termosz, gyümölcslevek, váltás fehérnemű és tisztálkodási szerek voltak. Hasonló kezdeményezéssel segítették a hajléktalanokat Rómában és Nápolyban is.

A szintén negyvenfokos olasz fővárosban a legtöbb turistát vonzó Colossseumnál, valamint a metró végállomásain palackozott vizet osztottak az olasz polgári védelem önkéntesei. A római tengerpartra szombaton több mint fél millió embert várnak. A hőség elérte Szicília szigetét is, ahol szombattól 37 fokra emelkedik az eddig 32 fokos kellemes nyári hőmérséklet.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018