eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje beszél a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös európai parlamenti (EP-) választási kampányának nyitóeseményén Münsterben 2019. április 27-én.
Nyitókép: Focke Strangmann

Weber a Fidesz helyzetéről is beszélt

Az európai uniós alapelvek nem kérdőjelezhetőek meg, kötelező betartani őket mindenki számára - mondta Manfred Weber.

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetőjének megválasztott Manfred Weber először a Twitteren nyilvánított köszönetet nyilvánosan, és ezen üzenetében leszögezte, hogy a frakció minden korábbinál egységesebb és eltökéltebb abban, hogy egy jobb Európáért küzdjön.

Későbbi sajtóértekezletén pedig kijelentette, hogy Európának változásra van szüksége, hogy erős maradjon, meg kell hallani az állampolgárok hangját, a néppárti frakció pedig mindenekelőtt teljesíteni kívánja az ígéreteit, például az egyenlőbb életkörülmények, a külső határok megerősítése, valamint a biztonság, a terrorizmus elleni harc terén.

Mint mondta,

az Európai Néppárt kész kompromisszumokat kötni a parlamenti többség kialakítása érdekében az integrációpárti, megbízható erőkkel.

Hozzátette, erős támogatást érez a képviselőcsoport részéről az iránt, hogy őt válasszák meg az Európai Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker utódjának.

Újságírói kérdésre válaszolva Weber hangsúlyozta, hogy a Fidesz EPP-n belüli felfüggesztésének világos az üzenete, méghozzá az, hogy változásokra van szükség a magyar kormánypárt belpolitikájában. Rámutatott az elmúlt napok magyarországi nyilatkozataival kapcsolatban, hogy a Fidesz tagságának kérdése jelenleg az úgynevezett bölcsek tanácsát vezető

Herman Van Rompuy kezében van, akiben teljes mértékben megbízik, ő értékeli majd, hogy maradhat-e Orbán Viktor miniszterelnök pártja.

Aláhúzta: az európai uniós alapelvek nem kérdőjelezhetőek meg, kötelező betartani őket mindenki számára.

A néppártiak a szerdai szavazással az EP parlamenti frakciói közül elsőként alakultak meg.

Az 1972-es születésű, mérnök végzettségű Weber 15 éve tagja az Európai Parlamentnek, 2014 óta vezeti a néppárti képviselőcsoportot.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×