eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

EU-csúcs "félretették" a csúcsjelölteket

Az Origo brüsszeli értesülései szerint "félretették" a csúcsjelölteket (Spitzenkandidatokat) az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján.

Ez azt jelenti, hogy nem automatikusan ők a jelöltek az Európai Bizottság elnöki posztjára, vagyis Manfred Weber és Frans Timmermans helyett új jelöltet keresnek - írta a portál.

Az Európai Unió tagállamainak állam- és kormányfőiből álló testület azért ült össze kedden Brüsszelben, hogy javaslatot tegyen az Európai Bizottság új elnökének személyére. Brüsszeli munkavacsorájukon az uniós állam- és kormányfők a tervek szerint megkezdték az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást.

A munkavacsora előtt a V4-országok vezetői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök, a francia elnökkel, Emmanuel Macronnal, majd Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztettek.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×