eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megismétlik a választást Isztambulban

A március 31-i törökországi helyhatósági választás isztambuli eredményének érvénytelenítéséről, és az ottani voksolás megismétléséről döntött hétfőn a török Legfőbb Török Választási Tanács (YSK), helyt adva a kormánypárt rendkívüli fellebbezésének - jelentette az Anadolu török, részben állami hírügynökség.

Isztambulban rendkívül szoros versenyben, de a nem hivatalos végeredmény szerint 15 évnyi kormánypárti vezetés után a legfőbb ellenzéki tömörülés, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje, Ekrem Imamoglu szerezte meg a főpolgármesteri széket. Imamoglu ugyan április 17-án át is vette Isztambul tartomány választási tanácsától a megbízólevelét, de a hatalmon lévő, iszlamista-konzervatív Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szervezett szabálytalanságokra hivatkozva, egy nappal később, április 17-én végül rendkívüli fellebbezés formájában a voksolás megismétlését kérelmezte az YSK-nál.

Bár Imamoglu lassan három hete a város főpolgármestereként tevékenykedik, az YSK mindez idő alatt az egymást követő fellebbezések miatt nem hirdetett hivatalos végeredményt.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×