INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina

srí lanka

halálos áldozat

robbantás

Colombo, 2019. április 21. Az egyik megrongálódott szálloda épülete Srí Lanka fővárosában, ahol nyolc robbantásos merénylet történt 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. Három templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás, valamint a Colombóhoz tartozó Orugodavatta helységben. A merényletekben legkevesebb 187-en életüket vesztették, és több mint 400-an megsebesültek. MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

260-ra becsülik a Srí Lanka-i terror áldozatainak számát

Infostart / MTI

A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön.

"Az áldozatok száma feltehetően 250 vagy 260. Nem tudom pontosan megmondani. Rendkívül sok a testrész, és azok alapján nagyon nehéz pontos számot becsülni - közölte Anil Dzsaszinghe, a Srí Lanka-i egészségügyi szolgálat főigazgatója.

A szigetország rendőrségét vezető Ruvan Vidzsevardene védelmi miniszter-helyettes kijelentette, hogy a halálos áldozatok számát 253-ra módosították, miután előzőleg hibás adatokat közöltek az ország halottasházai.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban.

Nyitókép: M.A. Pushpa Kumara
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018