INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

srí lanka

halálos áldozat

robbantás

Az egyik megrongálódott szálloda épülete Srí Lanka fővárosában, ahol nyolc robbantásos merénylet történt 2019. április 21-én, húsvétvasárnap. Három templomot és négy szállodát ért robbantásos támadás, valamint a Colombóhoz tartozó Orugodavatta helységben. A merényletekben legkevesebb 187-en életüket vesztették, és több mint 400-an megsebesültek.

260-ra becsülik a Srí Lanka-i terror áldozatainak számát

Infostart / MTI

A korábban közölt 359-nél mintegy százzal kevesebb a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek halálos áldozatainak a száma mondta két magas rangú kormányilletékes a Reuters brit hírügynökségnek csütörtökön.

"Az áldozatok száma feltehetően 250 vagy 260. Nem tudom pontosan megmondani. Rendkívül sok a testrész, és azok alapján nagyon nehéz pontos számot becsülni - közölte Anil Dzsaszinghe, a Srí Lanka-i egészségügyi szolgálat főigazgatója.

A szigetország rendőrségét vezető Ruvan Vidzsevardene védelmi miniszter-helyettes kijelentette, hogy a halálos áldozatok számát 253-ra módosították, miután előzőleg hibás adatokat közöltek az ország halottasházai.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban.

Nyitókép: M.A. Pushpa Kumara
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018