eur:
395.28
usd:
364.72
bux:
65606.82
2024. március 19. kedd Bánk, József
Katonák a kordonnal lezárt Szent Antal tempomnál Srí Lanka fővárosában 2019. április 21-én, miután három templomot és három szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap Colombóban. A merényletekben legkevesebb 50 ember meghalt, és 300-an megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Eranga Jayawardena

Isteni szerencsével menekült meg egy magyar nő Srí Lankán

Abba a szállodába szólt a foglalása, ahol húsvétkor robbantottak. Úgy kellett kimenekülnie az országból.

Vakációra indult, de haza már szinte menekülve ért Srí Lankáról egy nyírábrányi nő, aki nyolcéves lányával, élettársával és annak édesanyjával két héttel a húsvétvasárnapi tragédia előtt Londonból utazott az ázsiai országba. A család először annak a szállodáknak az egyikében szeretett volna szobát foglalni, melyben később az egyik robbantás történt - írja a haon.hu.

A robbantásokat követően a szállodákat lezárták, majd nyolc-tíz fegyveres katona kutatta át a szobákat. A délelőtti órákban arra hívták fel a figyelmüket, hogy nem biztonságos elhagyni a szállodát, délután három órától pedig már kijárási tilalmat léptettek érvénybe. A rendőrségtől engedélyt kaptak, így tudtak elindulni a reptérre a szálloda autójával. Útközben többször is megállították őket, és több száz méterrel a repülőtér előtt már tilos volt autóval közlekedni.

Óriási szerencséjük, hogy az előzetes terveikkel ellentétben végül mégis a később támadást elszenvedő szálloda melletti hotelt választották, mert óceánra néző szobát szerettek volna. "Úgy érzem, isteni szerencsénk volt" - mondta a magyar szemtanú.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Mennyire transzparensek a hazai tőzsdei vállalatok? Elég részletes a gyorsjelentés? Minden szükséges információt tartalmaznak a közzétételek? Jól végzik a dolgukat a befektetői kapcsolattartók? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio éves rendszerességgel elkészülő transzparencia-felmérésében, amelynek során a cégeket szorosan követő hazai portfóliómenedzserek és elemzők értékelhetik a vállalatokat. Mutatjuk, hogy szerepeltek idén a legnagyobb magyar tőzsdei vállalatok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×