eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Katonák a kordonnal lezárt Szent Antal tempomnál Srí Lanka fővárosában 2019. április 21-én, miután három templomot és három szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap Colombóban. A merényletekben legkevesebb 50 ember meghalt, és 300-an megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Eranga Jayawardena

Isteni szerencsével menekült meg egy magyar nő Srí Lankán

Abba a szállodába szólt a foglalása, ahol húsvétkor robbantottak. Úgy kellett kimenekülnie az országból.

Vakációra indult, de haza már szinte menekülve ért Srí Lankáról egy nyírábrányi nő, aki nyolcéves lányával, élettársával és annak édesanyjával két héttel a húsvétvasárnapi tragédia előtt Londonból utazott az ázsiai országba. A család először annak a szállodáknak az egyikében szeretett volna szobát foglalni, melyben később az egyik robbantás történt - írja a haon.hu.

A robbantásokat követően a szállodákat lezárták, majd nyolc-tíz fegyveres katona kutatta át a szobákat. A délelőtti órákban arra hívták fel a figyelmüket, hogy nem biztonságos elhagyni a szállodát, délután három órától pedig már kijárási tilalmat léptettek érvénybe. A rendőrségtől engedélyt kaptak, így tudtak elindulni a reptérre a szálloda autójával. Útközben többször is megállították őket, és több száz méterrel a repülőtér előtt már tilos volt autóval közlekedni.

Óriási szerencséjük, hogy az előzetes terveikkel ellentétben végül mégis a később támadást elszenvedő szálloda melletti hotelt választották, mert óceánra néző szobát szerettek volna. "Úgy érzem, isteni szerencsénk volt" - mondta a magyar szemtanú.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×