INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

srí lanka

túlélő

robbantás

Colombo, 2019. április 21. Katonák a kordonnal lezárt Szent Antal tempomnál Srí Lanka fővárosában 2019. április 21-én, miután három templomot és három szállodát ért robbantásos támadás húsvétvasárnap Colombóban. A merényletekben legkevesebb 50 ember meghalt, és 300-an megsebesültek. MTI/AP/Eranga Jayawardena

Isteni szerencsével menekült meg egy magyar nő Srí Lankán

Infostart

Abba a szállodába szólt a foglalása, ahol húsvétkor robbantottak. Úgy kellett kimenekülnie az országból.

Vakációra indult, de haza már szinte menekülve ért Srí Lankáról egy nyírábrányi nő, aki nyolcéves lányával, élettársával és annak édesanyjával két héttel a húsvétvasárnapi tragédia előtt Londonból utazott az ázsiai országba. A család először annak a szállodáknak az egyikében szeretett volna szobát foglalni, melyben később az egyik robbantás történt - írja a haon.hu.

A robbantásokat követően a szállodákat lezárták, majd nyolc-tíz fegyveres katona kutatta át a szobákat. A délelőtti órákban arra hívták fel a figyelmüket, hogy nem biztonságos elhagyni a szállodát, délután három órától pedig már kijárási tilalmat léptettek érvénybe. A rendőrségtől engedélyt kaptak, így tudtak elindulni a reptérre a szálloda autójával. Útközben többször is megállították őket, és több száz méterrel a repülőtér előtt már tilos volt autóval közlekedni.

Óriási szerencséjük, hogy az előzetes terveikkel ellentétben végül mégis a később támadást elszenvedő szálloda melletti hotelt választották, mert óceánra néző szobát szerettek volna. "Úgy érzem, isteni szerencsénk volt" - mondta a magyar szemtanú.

Nyitókép: MTI/AP/Eranga Jayawardena
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018