INFORÁDIÓ
2021. március 1. hétfő
Albin

oroszország

usa

vlagyimir putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjén a moszkvai Gosztiny Dvorban 2019. február 20-án.

Vlagyimir Putyin: célkeresztbe kerülhet az Egyesült Államok

Oroszország célkeresztjébe kerülhet az Egyesült Államok abban az esetben, ha amerikai nukleáris rakétahordozót telepítenek Európába – jelentette ki Vlagyimir Putyin évértékelő beszédében. Bejelentette továbbá: a fiatal családokat támogató szociális programba kezd a kormány.

Ünnepélyes keretek között, az orosz törvényhozás két háza előtt tartotta meg szerdán hagyományos évértékelő beszédét Vlagyimir Putyin orosz elnök. Kijelentette: amennyiben az Egyesült Államok nukleáris robbanófejek hordozására képes ballisztikus rakétákat telepít Kelet-Európába, Oroszországnak nem marad más választása: célba veszi az Egyesült Államokat.

„Oroszország kénytelen lesz kifejleszteni és előállítani olyan fegyvereket, melyeket nem csupán a minket fenyegető rakéták állomásai, de azok legfelsőbb parancsnokságai ellen is be tudjuk vetni”

– mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök félreérthetetlen utalást téve Washingtonra és a Pentagonra.

Hozzátette: kormánya nem szeretne konfrontálódni az Egyesült Államokkal, mindazonáltal figyelmeztette az amerikai döntéshozókat: vegyék figyelembe az orosz rakétaarzenál ütőerejét. Kijelentette továbbá: a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő vasútvonal építési munkálatai még idén meg fognak kezdődni, csakúgy mint a közlekedés-infrastrukturális beruházások, amelyek elsősorban az ország repülőtereit célozzák. Megismételte továbbá elkötelezettségét a robotika és a mesterséges intelligencia kutatás-fejlesztésének nagyszabású támogatása mellett.

Vlagyimir Putyin a továbbiakban elsősorban Oroszország gazdasági és társadalmi kihívásaira koncentrált. Kijelentette:

kormánya átfogó gazdaságélénkítő programba kezd.

„2021-ig az orosz gazdasági növekedés meg kell, hogy haladja a 3 százalékot, és hosszútávon felül kell múlnia a globális átlagot” - jelentette ki Vlagyimir Putyin majd hozzátette: az ország történetében először, a kincstár tartalékai meghaladják külföldi kölcsönök mértékét.

A továbbiakban az oroszországi demográfiai visszaesés ellensúlyozására tett családpolitikai célkitűzésekről beszélt.

Kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok számának növelését, a sokgyermekes családok jelzálog- és földadóterheinek enyhítését és a bölcsődei férőhelyek fokozását. Kifejezte meggyőződését, miszerint 2024-re Oroszországban helyreállhat a természetes szaporulat.

Nyitókép: Makszim Sipenkov
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018