eur:
394.95
usd:
363.54
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

Merkel: a Nyugat nem zárkózhat el Oroszországtól

A Nyugat nem szakíthat Oroszországgal, meg kell őrizni a párbeszéd lehetőségét, és a földgázellátásban is támaszkodni kell az oroszországi forrásokra - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szombaton az 55. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Kiemelte: Oroszország minden nehézség ellenére a Nyugat partnere, az elzárkózás következménye pedig csak az lenne, hogy függő helyzetbe kerül Kínával.

"Európának nem fűződhet geostratégiai érdeke ahhoz, hogy megszakítsa a kapcsolatokat Oroszországgal" - jelentette ki a német kancellár.

Oroszország "politikai alapú, tudatos" kiszorítása az európai földgázpiacról ugyancsak helytelen lenne. Orosz gázt a hidegháború idején is vásároltak nyugat-európai országok, például az egykori Nyugat-Németország, és "nem lehet annyira rossz a helyzet", hogy szakítani kellene ezzel a gyakorlattal - mondta Angela Merkel.

Az Északi Áramlat-2 vezetékkel szembeni bírálatokkal kapcsolatban hangsúlyozta: "egy orosz gázmolekula orosz gázmolekula marad akkor is, ha Ukrajnán keresztül érkezik, és akkor is, ha a Balti-tenger alatt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×