INFORÁDIÓ
2021. március 2. kedd
Lujza

fővárosi ítélőtábla

prisztás józsef

portik tamás

jozef rohac

Perújítást rendeltek el a Prisztás-ügyben

Infostart

Elrendelte a perújítást a Fővárosi Ítélőtábla Prisztás József 1996-os meggyilkolása ügyében Jozef Rohác beismerő vallomása nyomán - erősítette meg a Magyar Időknek Szikinger István ügyvéd.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség elutasító javaslata ellenére elrendelte a Fővárosi Ítélőtábla a perújítást Prisztás József meggyilkolása ügyében. Szikinger István, az egyik perújítást kérő elítélt, Portik Tamás védője azt mondta a lapnak, hogy nem nagyon tehetett mást az ítélőtábla Jozef Rohác beismerő vallomása után.

A célszerűségi okból egyesítették a Prisztás József vállalkozó sérelmére elkövetett gyilkosság két, jogerősen elmarasztalt tettese, Hatvani István és Portik Tamás perújrafelvételi kérelmét a Fővárosi Ítélőtáblán. Hatvanit a gyilkosság végrehajtójaként, Portikot felbujtóként ítélték 15-15 év fegyházra. A jogerős ítélet szerint a milliárdos vállalkozót üzleti vita miatt ölette meg 1996-ban az olajbűnözés kapcsán elhíresült Energol Rt. marketingigazgatója, Portik Tamás.

Rohácot a négy életet és húsz súlyos sérültet követelő Aranykéz utcai robbantásért, valamint Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása ­miatt jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték. Portik pedig nemcsak a Prisztás-gyilkosságért kiszabott fegyház­éveit, hanem az Aranykéz utcai robbantásban meghalt Boros Tamás meggyilkoltatásáért rá kiszabott 13 éves fegyházbüntetést is tölti.

Az új eljárást a Fővárosi Törvényszék folytatja le.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018