INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

fenyő jános

jozef rohac

gyárfás tamás

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetője takarja arcát a gépkocsi hátsó ülésén a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületénél 2018. április 17-én. Gyárfás Tamást gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében.

Igyekeztek vakvágányra vinni a Fenyő-ügyet

Infostart

Újabb bizonyíték van arra, hogy a nyomozását megpróbálták akadályozni az elmúlt húsz évben.

Egy bírói leirat szerint befolyásos emberek kísérelték meggátolni a 2011-ben újraindított nyomozást – írja a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy Jozef Rohác 2009-es elfogása után „elfelejtették” összehasonlítani a férfi DNS-ét Fenyő János gyilkosának DNS-hordozójával,

amit a gyilkosság helyszínétől nem messze eldobott sapkájából rögzítettek. Ezt végül csak 2011-ben tették meg, és az azonosság alapján ítélték végül életfogytiglanra a szlovák maffiózót.

A bérgyilkosság után tizenhárom évvel pedig reális volt a veszélye annak, hogy az elkövetői kör – kapcsolataik segítségével – Rohácot is megakadályozza a vallomástételben. A szlovák bérgyilkos élete is veszélyben forgott volna, ha beszél.

Az 1998-as merénylet felbujtásával meggyanúsított Gyárfás Tamás az ügyészek szerint

ismeretlen forrásból információkkal rendelkezett a Fenyő-gyilkosság felbujtójának felkutatására indított nyomozás állásáról,

és a vele szemben beszerzett bizonyítékok mibenlétéről - írja a lap, amely úgy tudja, vizsgálják azt is, hogy a Fenyő-ügyben bűnpártolással meggyanúsított Ihász Sándor még fővárosi főügyészként hivatali helyzetével visszaélve nyújtott-e bármilyen segítséget Gyárfás Tamásnak.

Nyitókép: Mihádák Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018