eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lima, 2018. január 20.Ferenc pápa beszédet mond a híveknek a limai apostoli nunciatúra erkélyéről 2017. január 20-án. A katolikus egyházfő négynapos látogatáson tartózkodik Peruban. (MTI/EPA/Ernesto Arias)
Nyitókép: MTI/EPA/Ernesto Arias

Ferenc pápa: a pletyka a terrorizmus egy formája

Ismét a hamis híresztelések ellen lépett fel a katolikus egyház feje.

A terrorizmus egy formájának nevezte a rosszindulatú pletykálkodást, a hamis információk vagy féligazságok terjesztését Ferenc pápa, és a hazugság ellen intett hagyományos szerdai audienciáján a római Szent Péter téren. A hamis tanúságtételt tiltó katolikus parancsolatról értekezve a pápa a nyelvet éles késhez hasonlította, amely szerinte így akár gyilkolni is tud.

"A pletykálkodók olyanok, mint a terroristák, mert a nyelvükkel bombát dobnak le, aztán pedig odébbállnak, a bomba viszont mindenhol tönkreteszi a másik jó hírét" - érvelt az egyházfő, és megismételte, hogy ha a hívő pletykál valakiről, olyan, mintha megölné.

Nem ez az első eset, hogy a pápa a hamis híresztelések ellen lép fel. Korábban a médiát is óvta a hamis hírek terjesztése ellen, arra buzdítva a különböző médiumokat, hogy mindig járjanak utána az igazságnak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×