eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Andrej Babis: Csehország nem fogad be migránsokat

Csehország nem fogad be egyetlen migránst sem - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő kedden Rómában, ahol Giuseppe Conte olasz miniszterelnökkel tárgyalt a témáról.

Prága szerint a migráció problémáját két elem kombinációjával kell megoldani: az egyik az olyan országok támogatása, mint a nehéz helyzetbe került Olaszország, a másik azokon az afrikai országokon segíteni, ahonnan a bevándorlók indulnak mondta a találkozó után tartott sajtótájékoztatón, Rómában.

Conte olasz kormányfő igyekezett meggyőzni Babist, hogy "szükség van a migránsokat egész Európában elosztó rendszerre". "Amikor migránsok érkeznek nem lehet továbbra is azt mondani, hogy ez csak olasz probléma" - jelentette ki az ANSA olasz hírügynökség szerint.

Babis elismerte, hogy a két ország álláspontja különbözik a migránsok áthelyezéséről. "Világosan megmondtam, hogy ez nem lehet megoldás, és négy éve hiába foglalkozunk a kvótákkal. Csak az időnket vesztegetjük. Európának olyan rendszert kell elfogadnia, amely megállítja az illegális migrációt... természetesen ehhez pénz kell, és utána tárgyalni kell az észak-afrikai országokkal. Líbia kulcsfontosságú" - mondta.

Conte visszautalt az Európai Tanács (az állam- és kormányfők testülete) legutóbbi ülésére, amelynek a következtetései szerinte egy "jó kompromisszumot" jelentenek mind a 28 aláíró tagállam számára. A június végi, brüsszeli megállapodás a migránsok elosztásának önkéntességét vetíti előre.

"Ez megteremti az alapot ahhoz, hogy ne sürgőségi alapon közelítsünk a migráció jelenségéhez, hanem strukturális alapon" - mondta.

Mindkét politikus egyetértett abban, hogy a megbeszélésük "nyílt, közvetlen és szívélyes" volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×