eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Róma, 2018. május 7.Matteo Salvini, az olasz jobboldali pártszövetséget vezető Liga miniszterelnök-jelöltje (k), Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) párt elnöke (b) és Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, az ellenzéki jobbközép Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetője sajtótájékoztatót tart a Sergio Mattarella államfővel tartott megbeszélés után a római elnöki rezidencián, a Quirinale-palotában 2018. május 7-én, az olasz kormányalakítási tárgyalások újabb fordulójának napján. Salvini elutasította az államfő által felvetett szakértői kormány lehetőségét. Amennyiben a március 4-i parlamenti választások két győztes pártja, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Liga nem tud kormánykoalíciót létrehozni, akkor Mattarella átmenetileg úgynevezett elnöki kormányra bízná az ország irányítását. (MTI/EPA/Angelo Carconi)
Nyitókép: ANGELO CARCONI

Kimentették, most kitoloncolják őket

Segíteni, ellátni, és azonnal hazaszállítani - ezt írta a Twitteren az olasz belügyminiszter, amikor bejelentette, hogy azonnali hatállyal kitoloncolnak az országból 57 tunéziai migránst, akiket pár napja a Földközi-tengeren mentettek meg.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, mindössze órákkal azután, hogy az illegális bevándorlók partra szálltak, azt írta Twitter-bejegyzésében:

"Segíteni, ellátni, s azonnal hazaszállítani. A szavakat tettek követik."


Az ügyet ismerő tisztségviselők a dpa német hírügynökségnek elmondták: a migránscsoportból egyes felnőtt férfiakat már hétfőn visszaküldenek egy charter-járattal Tunéziába, a társaik pedig a hét folyamán követik őket.

A tunéziaiak egyike sem terjesztett be menedékkérelmet.

A migránsokat nem messze az Olaszországhoz tartozó Pantelleria szigeténél mentették ki. Az embereket a helyi sajtó szerint Szicília partjaira vitték.

Az új olasz kormány június elején tiltotta meg a nem kormányzati szervezetek mentőhajóinak kikötését migránsokkal a fedélzetükön. Salvini a Washington Post című amerikai lapnak adott pénteki interjújában közölte: Európa megértette, hogy Olaszország már sokat tett, szerinte talán túl sokat is, és - mint mondta - elmagyarázta francia és német kollégáinak, hogy Itália nem tud több migránst fogadni.

Szerinte jelenleg mintegy 500 ezer illegális migráns tartózkodik olasz földön, és ötmillió ember, azaz a lakosság 8 százaléka legális bevándorló.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×