eur:
392.82
usd:
366.57
bux:
66776.6
2024. április 26. péntek Ervin

Halott migránsokkal kötött ki a mentőhajó

Az egyik fedélzetén egy kameruni nővel, aki túlélt egy tengeri balesetet illetve egy másik migráns nő és egy fiú holttestével. 

Kikötött a Palma de Mallorcán szombaton a Proactiva Open Arms spanyol nem kormányzati szervezet két mentőhajója, egyik fedélzetén egy kameruni nővel, aki csodával határos módon túlélt egy tengeri balesetet , és a kiszáradás tüneteit mutatta, mert már jó ideje sodródott a tengeren egy gumicsónakban.

Másnap a nőn kívül még két holttestet is kiemeltek a vízből, egy másik migráns nő és egy fiú holttestét. Noha az olasz kormány illegális bevándorlással szembeni kemény fellépése miatt a civilszervezetek mentőhajói nem köthetnek ki Olaszországban migránsokkal a fedélzetükön, az Astralnak engedélyezték, hogy befusson Catania kikötőjébe.

A Proactiva Open Arms ugyanakkor úgy döntött, hogy hajója inkább a spanyol partok felé veszi az irányt, részben a római kormány migránsokkal szembeni ellenségessége miatt, másrészt azért, mert az olasz hatóságok csak a hajótöröttet akarták átvenni, a két holttestet nem.

A szervezet azzal vádolta a líbiai parti őrséget, hogy a három embert sorsára hagyta a tengeren, mert nem akartak visszatérni több mint 160 kimentett társukkal együtt Líbiába. A parti őrség szóvivője tagadta ezt, szerinte mindenkit megmentettek a 165 tagú csoportból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×