eur:
395.39
usd:
371.98
bux:
66275.4
2024. április 16. kedd Csongor
Havanna, 2018. május 19.Rendőrök és mentőalakulatok tagjai a lezuhant Boeing 737 utasszállító repülőgép roncsainál a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától délre 2018. május 18-án. A kubai légitársaság által bérelt mexikói Damojh légitársaság belföldi járatként közlekedő gépe röviddel a felszállás után szenvedett balesetet fedélzetén 104 utassal és 9 fős legénységgel. Eddig négy túlélőt találtak őket kórházba szállították, de egyikük később belehalt sérüléseibe. (MTI/EPA/Omara Garcia)
Nyitókép: MTI/EPA/Omara Garcia

Kiderült, mi okozta a havannai légi katasztrófát

A Global Air mexikói légitársaság szerint emberi hiba okozta a május 18-i havannai repülőgép-szerencsétlenséget, amelyben 112 ember vesztette életét.

A Mexikóvárosban elvégzett vizsgálat azt állapította meg, hogy a pilóták túlságosan meredek szögben akartak felemelkedni a felszálláskor, de ehhez nem volt elég a hajtóművek teljesítménye, és ez okozta a katasztrófát - közölte a vállalat helyi idő szerint hétfőn, Mexikóvárosban.

A Boeing 737-200 típusú gépet a Cubana de Aviación kubai légitársaság bérelte. Az adatrögzítők vizsgálatát a mexikói polgári repülésügyi hatóságok végezték el.

A repülőgépen 113-an voltak, amikor lezuhant. A balesetet egyetlen ember élte túl.

A hatfős legénység mexikói volt, a többi áldozat öt kivételével kubai.

A kubai légitársaság általában bérelt repülőgépeket használ, mert az amerikai kereskedelmi embargó miatt körülményes a vásárlás, különösen a pótalkatrészek esetében.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×