eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Brüsszel, 2018. július 12.Videofelvételről készített kép, amelyen Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét (k) Mark Rutte holland miniszterelnök segíti a Cinquantenaire Parkban a NATO kétnapos brüsszeli csúcsértekezletének első napján, 2018. július 11-én. Junckert többször botladozni, furcsán menni, egyensúlyát veszíteni látták a díszvacsora előtt. Az elnök korábban azt mondta, isiászban szenved, és ez olykor kihat a mozgására. (MTI/AP)
Nyitókép: MTI/AP

Európa találgatja, mitől tántorgott Jean-Claude Juncker - videó

Az Európai Bizottság elnöke a NATO-csúcson alig tudott felmenni az emelvényre, többen is támogatták.

Az AP hírügynökség vette videóra, ahogy Jean-Claude Junckernek nehézséget okozott a vezetőknek ácsolt emelvényre jutás, a vendégeknek kellett többször is a hóna alá nyúlniuk, és végül csak segítséggel tudott távozni a helyszínről.

A BBC szerint nem ez volt az első alkalom, amikor a nyilvánosság előtt tántorgott a politikus. A volt luxemburgi kormányfő korábban az isiászával magyarázta az egyensúlyvesztést. Az esti vacsorán mindenesetre Juncker már kerekesszékben jelent meg.

A holland miniszterelnök, Mark Rutte, aki az esetnél Juncker segítségére sietett, azt mondta, nem tud komoly egészségügyi problémáról, csak arról, hogy a bizottsági elnöknek "egy ideje gondja van a hátával".

Az Európai Bizottság szóvivője közölte, nem kommentálnak személyes egészségügyi kérdéseket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×