eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Maeszai, 2018. július 7.A thaiföldi haditengerészet 2018. július 7-én közreadott felvétele egy mentőcsapatról az esővízzel elárasztott Tham Luang barlangban, az ott rekedt tizenkét diák és edzője kimentésére végzett művelet közben az észak-thaiföldi Csiangraj tartományban fekvő Maeszaiban. A mentőegységek július 2-án találtak rá a június 23-án eltűnt ifjúsági focicsapat tagjaira és edzőjükre a Bangkoktól ezer kilométerre, északra fekvő barlangrendszerben. A mentőmunkálatok során búvárok oxigénpalackokat helyeznek el a barlangban, a több kilométeres, tervezett mentési útvonal mentén. (MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet)
Nyitókép: MTI/EPA/Thaiföldi haditengerészet

Már több gyereket kiszabadítottak a barlangból Thaiföldön

Két fiú rövid időn belül egymás után bukkant fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez. A korábbi hírek szerint vasárnap este ért volna ki az első gyerek, de a mentés gyorsabban megy a vártnál.

Kihozták az első gyereket a barlangból - közölte a BBC. A mentést irányító egyik katonatiszt azt mondta, hogy másik négy fiú várhatóan hamarosan távozik.

Jelenleg a búvárok "alaptáborában" vannak, a barlangrendszeren belül, mondta.

Evakuálási prioritási lista

A legközelebbi kórház körülbelül egy órás autóútra fekszik a környéktől - jelentette a BBC tudósítója. A fiúk családtagjai ott várnak.

Az orvosok szombaton értékelték a fiúkat a barlangban, és egy elsőbbségi evakuálási listáról döntöttek: a leggyengébbet hozták ki először.

Sikeresen kimentették vasárnap a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt ifjúsági focicsapat első négy tagját - írja az MTI a helyi média a helyi média jelentésére hivatkozva.

Két fiú rövid időn belül egymás után bukkant fel a barlang kijáratánál az őket segítő mentőbúvárok kíséretében. A gyerekeket mentőautóval szállították a készenlétben várakozó mentőhelikopterekhez, amelyekkel Csiang Rai város kórházába viszik őket.

Két további fiú pedig a merülés után már elérte a barlangnak azt a termét, ahonnan már a saját lábán tud majd kisétálni a felszínre - közölte a thaiföldi védelmi minisztérium.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×