eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Róma, 2018. május 21.2018. március 1-i kép Giuseppe Conte 54 éves olasz jogászról egy politikai rendezvényen Rómában. Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) párt vezetője május 21-én bejelentette, hogy az M5S és a Liga Contét javasolja közös miniszterelnök-jelöltként. (MTI/AP/Alessandra Tarantino)
Nyitókép: Alessandra Tarantino

Drámai lépés Olaszországban

Visszaadta az olasz államfőnek a kormányalakítási megbízatást Giuseppe Conte vasárnap este, mivel az államfő nemet mondott az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és az Északi Liga pénzügyminiszter-jelöltjére, Paolo Savonára.

Giuseppe Conte rövid nyilatkozatban megköszönte az M5S-nek és a Ligának a jelölést.

Az M5S politikusai közösségi oldalaikon azt írták, hogy az államfő "megvétózta" Paolo Savonát. Az elnöki palota közleménye szerint az államfőnek nincsen vétójoga, a pártok ragaszkodtak mereven jelöltjeikhez.

Az euroszkeptikus nézeteiről ismert közgazdász Paolo Savona a Liga jelöltje volt, és a párt nem kívánta senki mással helyettesíteni.

Olaszország Sergio Mattarella államfő nyilatkozatára vár. A köztársasági elnök következő lépésként szakértői kormányt állíthat fel a következő választásokig, amelyeket akár már a nyár végén vagy ősz elején megtarthatnak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×