INFORÁDIÓ 
2018. december 14. péntek
Szilárda

németország

bajor miniszterelnök

horst seehofer

Berlin, 2018. március 12. Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, mielőtt Angela Merkel német kancellárral, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökével és Olaf Scholz hamburgi polgármesterrel, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) ügyvezető elnökével aláírja a kormánykoalíciós megállapodást Berlinben 2018. március 12-én. A parlamenti választást az előző szeptemberben tartották Németországban. (MTI/EPA/Felipe Trueba)

Horst Seehofer befejezte bajor kormányfői tevékenységét

Infostart / MTI

Befejezte kedden Münchenben bajor miniszterelnöki munkásságát Horst Seehofer, a német tartományt kormányzó Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke, aki szerdától az új szövetségi kormány belügyminisztereként folytatja pályafutását.

Horst Seehofer az általa vezetett utolsó kormányülés után tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy miniszterelnökként igyekezett a "kisemberek" érdekét szem előtt tartva dolgozni, és úgy érzi, hogy ez sikerült is.

A 2008-ben kezdett munka legnagyobb eredményének a jó gazdasági helyzetet és a bajor-cseh megbékélést nevezte. Legnagyobb pártpolitikai sikerének azt tartja, hogy a CSU visszaszerezte az abszolút többséget a tartományi gyűlésben (Landtag).

Horst Seehofert a tervek szerint szerdán kinevezi szövetségi belügyminiszternek Frank-Walter Steinmeier államfő, miután a szövetségi parlament (Bundestag) ismét - negyedik alkalommal - megválasztja kancellárnak Angela Merkelt.

Utódja a kormányfői tisztségben Markus Söder jelenlegi pénzügyminiszter lesz, akit pénteken választanak meg miniszterelnöknek a müncheni Landtagban.

Nyitókép: FELIPE TRUEBA
A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018