INFORÁDIÓ 
2018. október 24. szerda
Salamon

ausztria

heinz-christian strache

alkancellár

Az osztrák alkancellár bocsánatot kér

Infostart / MTI

Heinz-Christian Strache szabadságpárti osztrák alkancellár peren kívül megegyezett a hazugsággal vádolt ORF osztrák közszolgálati csatornával, illetve annak egyik műsorvezetőjével, Armin Wolffal vitájuk lezárásáról. A politikus ígéretet tett arra, hogy nyilvánosan bocsánatot kér a felperesektől.

A megállapodás szerint Strache a Kronen Zeitung című osztrák bulvárlap hasábjain, illetve 10 napon át Facebook-oldalán is bocsánatot kér a hazugsággal vádolt ORF-től - írta keddi blogbejegyzésében Wolf.
    

Strache az eljárási költségek megtérítése mellett 10 ezer eurós (több mint 3 millió forintos) kártérítést is fizet majd, amelyet a műsorvezető jótékony célra ajánlott fel.
    

Wolf tisztességesnek, és az évekig húzódó pereskedésnél észszerűbbnek nevezte a megegyezést.
   

 A hírt az alkancellár szóvivője is megerősítette.
    

A Kronen Zeitung illetékese elmondta, hogy terveik szerint a szerdai lapszám ad helyet Strache Canossa-járásának. Az alkancellár Facebook-bejegyzései között kedd délután már nem volt olvasható az ominózus állítás.
    

Az ügy előzménye, hogy a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa február közepén a Facebookon közzétett egy fényképet, amelyen Wolf szerepelt, s azt írta rá, hogy "Van egy hely, ahol a hazugságok és az álhírek hírré változnak. Ez pedig az ORF és Armin Wolf Facebook-profilja".
    

A csatorna és a műsorvezető rágalmazás és hitelrontás miatt pert indított az alkancellárral szemben. Strache azzal védekezett, hogy Facebook-posztjában is jelezte: "szatíráról", azaz csak viccről van szó.

A címlapról ajánljuk

Mi számít végrendeletnek?

Mi számít végrendeletnek?

Ügyvéd vagy közjegyző előtt is van lehetőség végrendelkezésre, de a saját kézzel írt, bizonyos...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH