eur:
395.75
usd:
372
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

„Vérünket adjuk Palesztináért” – több százan szélsőséges tiltakozott Trump ellen

Szélsőséges muszlim csoportok tagjai megmozdulást tartottak hétfőn az indonéz fővárosban Donald Trump amerikai elnök múlt heti döntése ellen, amelynek értelmében Washington ezentúl Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának.

Több száz demonstráló gyűlt össze az Egyesült Államok jakartai nagykövetsége előtt. A szögesdróttal körbevett épületet több tucat rendőr őrizte.

„Vérünket adjuk Palesztináért” – harsogta a tüntetők egyik vezetője egy hangosbeszélő segítségével, miközben a társai egy izraeli zászlót égettek. A tiltakozók Trumpról készült képeket és amerikai zászlókat is meggyújtottak. Többen palesztin zászlókat lengettek, antiszemita jelszavakat skandáltak, és táblákat emeltek a magasba az intifádát, a palesztin felkelést támogató jelszavakkal.

A Trump döntése elleni megmozdulást az Iszlám Védelmezőinek Frontja (FPI) elnevezésű szélsőséges muszlim szervezet irányította, amely a saría, vagyis az iszlám törvénykezés bevezetését követeli – az egyébként szekuláris jogrendű – Indonéziában.

A hét végén egy jóval nagyobb, többezres tömeg követelte Jakartában, hogy Indonézia – a világ legnépesebb muszlim országa – korlátozza diplomáciai kapcsolatait az Egyesült Államokkal, illetve utasítsa ki az amerikai nagykövetet Jeruzsálem státuszának megváltoztatása miatt.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×