INFORÁDIÓ
2021. augusztus 4. szerda
Dominika, Domonkos

észak-korea

levél

donald trump

üzenet

atomhatalom

atomháború

Figyelmeztető levél Észak-Koreától

Figyelmeztető levél Észak-Koreától

InfoRádió

Donald Trump politikájának következményeit vázolták.

A Nyugat számos országának elküldött, váratlan nyílt levélben éberséget sürget Donald Trump amerikai elnök "meggondolatlan" politikájával szemben.

A levélben a  Észak-Koreát mint teljes értékű atomhatalmat említi.

Nyilvánosságra az ausztrál külügyminiszter, Julie Bishop révén került, miután a Dzsakartában található észak-koreai konzulátusról eljuttatták Ausztrália indonéziai nagykövetségére - írta az Independent.

Az üzenetet az észak-koreai külügyi bizottság készítette, de nemcsak a feladó, hanem annak kézbesítése is rendkívül szokatlan, Észak-Korea nyilatkozatait ugyanis rendszerint az állami hírügynökség, a KCNA közli. 

A "különböző országok parlamentjeinek" címzett nyílt levélben elítélték Donald Trump ENSZ-ben elmondott beszédét, amelyben azt mondta, hogy az USA teljes mértékben képes lenne megsemmisíteni Észak-Koreát.

"Ha Trump úgy gondolja, hogy a nukleáris hatalomnak számító Észak-Koreát nukleáris háborús fenyegetéssel térdre tudja kényszeríteni, akkor nagyon téved és tudatlan is" - áll a levélben. Hozzáteszik: Észak-Koreának sok és sokféle atomfegyvere van, és remélik, hogy a "különböző országok parlamentjei" békét és nemzetközi igazságosságot akarnak, és éberen figyelik a Trump-adminisztrációt, amelynek "vészes és óvatlan megmozdulásai" nukleáris katasztrófa felé sodorják a világot.

Az ausztrál külügyminiszter szerint a levél elkeseredett próbálkozás arra, hogy megossza a nemzetközi közösséget, és azt jelzi, hogy Észak-Korea mennyire elszigetelt.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018