eur:
394.87
usd:
372
bux:
66398.5
2024. április 16. kedd Csongor
Figyelmeztető levél Észak-Koreától

Figyelmeztető levél Észak-Koreától

Donald Trump politikájának következményeit vázolták.

A Nyugat számos országának elküldött, váratlan nyílt levélben éberséget sürget Donald Trump amerikai elnök "meggondolatlan" politikájával szemben.

A levélben a  Észak-Koreát mint teljes értékű atomhatalmat említi.

Nyilvánosságra az ausztrál külügyminiszter, Julie Bishop révén került, miután a Dzsakartában található észak-koreai konzulátusról eljuttatták Ausztrália indonéziai nagykövetségére - írta az Independent.

Az üzenetet az észak-koreai külügyi bizottság készítette, de nemcsak a feladó, hanem annak kézbesítése is rendkívül szokatlan, Észak-Korea nyilatkozatait ugyanis rendszerint az állami hírügynökség, a KCNA közli. 

A "különböző országok parlamentjeinek" címzett nyílt levélben elítélték Donald Trump ENSZ-ben elmondott beszédét, amelyben azt mondta, hogy az USA teljes mértékben képes lenne megsemmisíteni Észak-Koreát.

"Ha Trump úgy gondolja, hogy a nukleáris hatalomnak számító Észak-Koreát nukleáris háborús fenyegetéssel térdre tudja kényszeríteni, akkor nagyon téved és tudatlan is" - áll a levélben. Hozzáteszik: Észak-Koreának sok és sokféle atomfegyvere van, és remélik, hogy a "különböző országok parlamentjei" békét és nemzetközi igazságosságot akarnak, és éberen figyelik a Trump-adminisztrációt, amelynek "vészes és óvatlan megmozdulásai" nukleáris katasztrófa felé sodorják a világot.

Az ausztrál külügyminiszter szerint a levél elkeseredett próbálkozás arra, hogy megossza a nemzetközi közösséget, és azt jelzi, hogy Észak-Korea mennyire elszigetelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×