eur:
394.72
usd:
365
bux:
65502.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hihetetlen, mi az akadálya a veronai buszbaleset nyomozásának

Hihetetlen, mi az akadálya a veronai buszbaleset nyomozásának

Újabb iratok érkeztek az olasz hatóságoktól.

Újabb nyomozati iratok érkeztek az olasz hatóságoktól a Kecskeméti Ügyészségre – tudta meg a Magyar Idők.

Ezek a dokumentumok feltehetően az érintett autópálya szakaszért felelős mérnök és a karbantartási igazgató szerepének vizsgálatát tartalmazzák. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a májusban érkezett, és a most kapott iratok fordítása is folyamatban van. Hogy ez várhatóan mikor készül el, nem lehet tudni, ahogyan azt sem, hogy az olasz nyomozók mire jutottak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) is tovább vizsgálódik – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt –, ők november 21-ig hosszabbították meg az eljárást. A január 20-án történt szerencsétlenségben tizennyolcan haltak meg.

A sítáborból hazatartó magyar autóbusz először a sztráda szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, aminek következtében a jármű kigyulladt és teljesen kiégett. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok utaztak, valamint az egyik gyerek családja.

A baleset áldozatainak hozzátartozói azóta sem kaptak tájékoztatást a hatóságoktól, a boncolási jegyzőkönyvet is csak most, nyolc hónappal a tragédia után kapták kézbe az NNI-től.

A Zoom.hu hírportál arról írt, hogy a nyolcoldalas jegyzőkönyvet egyelőre még nem volt erejük kinyitni a családoknak, de azért kérték ki a dokumentumokat, mert tudni szeretnék, hogy az utolsó pillanatokban mit éltek át a gyerekek.

A buszsofőrt a baleset után több alkalommal is kihallgatták. A férfi azt mondta, nem aludt el a volánnál. A férfit továbbra is a Honvédkórházban ápolják, a rehabilitációs kezelése még hosszú hónapokig eltart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mész nyugdíjba - Hasonló életpályánál is hatalmas eltérések lehetnek

A nyugdíjszámítás során meghatározó jelentőségű valorizácós szorzószámok minden évben a kedvezmények nélkül számított országos nettó átlagbér előző évi nominális növekedését tükrözik, az erről szóló idei kormányrendelet tervezetét március 13-án küldték társadalmi egyeztetésre. Miután a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani az 1988 óta figyelembe vehető korábbi évek kereseteit, az utóbbi években egyre erősebben érvényesül az a jelenség, hogy a nyugdíjigénylés évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is. Ezt a méltánytalanságot sem az inflációs nyugdíjemelés, sem a 13. havi nyugdíj nem képes megnyugtatóan kezelni, megoldást csak a nyugdíjemelési eljárás olyan módosítása hozhatna, amelynek révén a nyugdíj megállapításának évétől függő valorizációs korrekció is megjelenne az emelés mértékét meghatározó tényezők között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×