eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Súlyos buszbaleset a határ mellett, kórházban a magyar sofőr

Súlyos buszbaleset a határ mellett, kórházban a magyar sofőr

Daruskocsi elé hajtott egy emeletes menetrend szerinti busz Ausztriában a magyar határhoz közeli Nagyszentmihálynál. A balesetben a busz 32 utasa közül 17-en sérültek meg, köztük iskolába tartó diákok, hárman súlyosan.

Reggel hét óra körül a stop tábla ellenére hajtott a főútra az emeletes busszal az osztrák buszvezető, és a daru magyar, pecöli sofőrje hiába fékezett, a daru súlyosan megrongálta a busz felső szintjét. Hat ember a roncsban ragadt, őket a tűzoltóknak kellett kimenekíteni a buszból.

Nagyjából 10-15 iskolás is ült a buszon, éppen iskolába tartottak. A baleset után azonnal riasztották a mentőket, 32 orvos és 5 mentős érkezett a helyszínre. A sérülteket az oberwarti kórházba szállították. 

A Nyugat.hu információi szerint a magyar sofőr sokkos állapotban került kórházba, de nem sérült meg a balesetben.

A buszvezető nem nyilatkozott, a rendőrség viszont kizárta az ittasság gyanúját. Az utasok arról beszélnek, hogy a buszsofőr balra, Oberwart felé akart fordulni, de nem vette észre a darut, ezért ütközhettek. Meg nem erősített információk szerint a buszsofőr elnézett ugyan balra, amerről a daru érkezett, de a jármű sárga villogójára azt hitte, hogy az irányjelző, és az Állj, elsőbbségadás kötelező tábla ellenére megállás nélkül hajtott rá a 63-as főútra.

Az autóbusz Güssingből Bécsbe tartott, többségében iskolás diákokat szállított. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×