INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

okoskerítés

határvédelem

india

Határvédelem: már van "okoskerítés" is

InfoRádió / MTI

Az indiai kormány bejelentette pénteken, hogy a hatóságok hamarosan "okoskerítést" állítanak fel a 3323 kilométer hosszú indiai-pakisztáni határ mentén.

Kiren Ridzsidzsu, az indiai parlament alsóházának belügyekért felelős tisztségviselője elmondta, hogy az "okoskerítés" tesztelése végső szakaszban van. A politikus továbbá elmondta, hogy India minden szárazföldi határánál tervezi a kerítés felállítását, de a pakisztáni határvonal védelme elsőbbséget élvez.

A többszintű biztonsági gyűrűt tartalmazó kerítés azonnali riasztást küld a határnál állomásozó erőknek egy illegális határátlépési kísérlet esetén. Újdelhi azt tervezi, hogy 2018 decemberére elkészül a kerítés felállításával az indiai-pakisztáni határ teljes vonalán.

  • Az indiai-pakisztáni határ a vitatott hovatartozású kasmíri régiót osztja meg a két ország között.
  • A túlnyomó többségében muzulmánok lakta Kasmírt felosztották a többségében hinduk lakta India és a zömmel muzulmán lakosságú Pakisztán között, de mindkét ország Kasmír egészét magának követeli.
  • A két ország 1947, vagyis India függetlenné válása és Pakisztán megalakulása óta három háborút vívott egymással, ebből kettőt Kasmírért.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018