eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Váratlan fordulat: mégsem gyanúsították meg a buszbaleset sofőrjét

Váratlan fordulat: mégsem gyanúsították meg a buszbaleset sofőrjét

Szó nincs arról, hogy a veronai tömegszerencsétlenség miatt meggyanúsították volna a túlélő autóbusz-vezetőt, szemben egyes Olaszországban megjelent sajtóértesülésekkel - értesült a Magyar Idők.

Nem gyanúsították meg, és vádat sem emeltek az 52 éves sofőr ellen, aki életveszélyes sérülésekkel élte túl a Verona melletti autóbusz-katasztrófát - tudta meg a Magyar Idők. Keddi olasz lapok arról írtak, hogy a rendőrség vádat emelt a magyar buszvezető ellen, aki Verona közelében nekiütközött az autópálya szalagkorlátjának.

A The Local nevű angol nyelvű olasz portál azt írta, az olasz rendőrségi jelentés szerint az igazságügyi szakértői vizsgálat során kiderült, hogy a két sofőr közül melyik vezetett, amikor a busz a szalagkorlátnak ütközött Veronánál. „A sofőrt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlan vezetéssel, illetve hanyagsággal vádolják. Az olasz hatóságok nem hozták nyilvánosságra az 52 éves sofőr nevét” – írja a lap.

Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász olasz partnereivel egyeztetett, majd a Magyar Időknek elmondta: az olasz jogrendben halálesettel járó bűncselekmények vizsgálatánál

kötelező az érintettek értesítése a vizsgálatról.

Az ügyvéd állítja, szó sincs gyanúsításról vagy vádról. Csak akkor lehet nyomozati cselekményt végezni egy érintettel kapcsolatban, ha erről írásban értesítették őt.

DNS-vizsgálattal állapították meg, hogy az egyik Veronában ápolt túlélő az a sofőr, aki a baleset bekövetkeztekor vezetett. Ő jelenleg is mesterséges altatásban van, nem lehet vele kommunikálni, ezért a veronai államügyészség nyomozó ügyészei jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést. Így van jogi lehetősége a hatóságnak az érintettel kapcsolatos, például az egészségügyi állapotára vonatkozó adatok hivatalos beszerzésére.

Ezzel a lépéssel megnyílt az emberi tényezők tisztázásának a lehetősége – fejtette ki Borbély Zoltán szakjogász. Az ANSA olasz hírügynökség is ezt a hírt közölte Nicola Scalabrini ügyészre hivatkozva. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×