eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb óriáscég támadta be Trumpot

Az Amazon támogatja a Washington állam által indított pert Donald Trump amerikai elnök és kormánya ellen, a hét, muzulmán többségű ország állampolgárainak beutazási tilalmáról, valamint a menekültbefogadási program felfüggesztéséről szóló rendeletek ügyében - közölte kedden Jeff Bezos, a Seattle-i székhelyű internetes óriáscég alapítója és vezérigazgatója.

A hétfőn indított pert az ugyancsak Washington államban székelő Microsoft szoftvercég és az Expedia utazási vállalat is támogatásáról biztosította.

A pert azzal indokolják, hogy a bevándorlást és beutazást korlátozó rendeletek ártanak az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő állam gazdaságának és az ott működő vállalatok érdekeinek.

Bezos hétfőn egy Amazon-dolgozóknak küldött körlevelében hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok bevándorlók országa, akiknek a sokszínű hátterük, ötleteik és meglátásaik hozzájárultak a nemzet építéséhez. Hozzátette, nincs még egy olyan ország, amely jobban képes a bevándorlók képességeit saját javára fordítani.

A vezérigazgató emellett ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja azokat az alkalmazottakat, akiket érintenek a kormányzati intézkedések.

Washington állam emellett azt akarja elérni, hogy a rendeletek hatálya ne vonatkozzon rá.

A csak az Egyesült Államokban több mint 200 ezer embert foglalkoztató Amazon 49 olyan alkalmazottról tud, aki a rendelet által érintet hét ország - Irán, Irak, Szomália, Szíria, Szudán, Líbia, Jemen - valamelyikében született. Egyikük Aszgar Farhadi iráni rendező, aki az Amazon Studios berkein belül Az ügyfél című Oscar-jelölt filmet rendezte.

Az elnök intézkedéseit több óriáscég is bírálta vagy elítélte, köztük a Google, a Facebook, a Netflix, az Apple, az Airbnb és a Tesla is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×