eur:
392.43
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Melania Trump nyomába eredtek

A szlovén turizmus fellendülése Melania Trumpnak is köszönhető.

A szlovéniai származású amerikai first ladynek, Melania Trumpnak is köszönhetően az elmúlt évben jelentősen megélénkült az idegenforgalom a kis európai országban.

A szlovén Statisztikai Hivatal kedden közzétett jelentése szerint tavaly összesen négymillió külföldi látogatott el a kétmillió lakosú Szlovéniába. Ez tíz százalékkal több, mint 2015-ben. Az egy éjszakát az országban töltő amerikai turisták száma 2016-ban ugyancsak tíz százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A külföldi turisták közül a legtöbben Olaszországból érkeztek, de tíz százalék fölött volt az osztrák és a német látogatók száma is. Magyarországról az összes külföldi vendég 3,2 százaléka utazott Szlovéniába.

A szlovén utazási irodák "Melania Trump nyomában"-ajánlattal kínálnak különleges túrákat az érdeklődőknek, amelyeken bemutatják azokat a helyeket, ahol a first lady Amerikába költözése előtt élt. Az amerikai elnök felesége húszévesen hagyta ott hazáját, hogy modellkarrierjét egyengethesse.

"Üdvözöljük az új amerikai first lady hazájában!" - ezzel a köszöntéssel fogadja az ország természeti szépségeit bemutató honlap is a látogatókat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×