eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Megdöbbentő! Tízéves kislány az öngyilkos merénylő

Idő előtt robbantotta fel magát egy öngyilkos merényletet tervező, tízéves kislány Nigéria északkeleti részén, célpontja egy katonai tábor lett volna - jelentette a helyi polgárőrség kedden.

A Boko Haram nigériai iszlamista terrorcsoport elleni harcban részt vevő Musza Ahmad elmondta: a katonák többször felszólították a kislányt, hogy álljon meg, de nem hallgatott rájuk. A fegyveres erők végül megfenyegették, hogy lelövik, ha nem engedelmeskedik a parancsnak. A kislány erre működésbe hozta a rászerelt robbanómellényt. A gyerek életét vesztette a robbanásban.

A merénylőn kívül áldozatot nem követelő támadás hétfő dél körül történt a Borno szövetségi államban található Bankiban.

Január 18-án egy fiatal nő és egy kamasz robbantotta fel magát, miután a biztonsági erők át akarták vizsgálni őket. 2016 áprilisában legalább heten vesztették életüket két női öngyilkos merénylő által elkövetett támadásban a térségben.

Bankiban több ezer civil húzta meg magát a Boko Haram rémtettei elől menekülve. A szélsőségesek 2009 óta legalább 20 ezer emberrel végeztek, és kétmillióan váltak miattuk földönfutóvá.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×