eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Végeztek a busztragédia áldozatainak azonosításával

Az olasz rendőrség bejelentette hétfőn, hogy befejeződött a január 20-án éjjel Verona közelében egy magyar busszal történt baleset összes halálos áldozatának azonosítása a DNS-ük alapján.

Ugyancsak azonosították azt a két embert, aki még olasz kórházban van, és akit a rokonaik nem tudtak felismerni - a rendőrségi közlemény szavai szerint - a szörnyű állapotuk miatt.

A katasztrófában 16-an vesztették életüket, köztük 11 fiatalkorú, egy ember életveszélyesen, ketten nagyon súlyosan, tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, és tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A sérülteket kettő kivételével hazaszállították Magyarországra.

A buszbaleset Honvédkórházban kezelt négy sérültje közül ketten már hétfő délután elhagyhatták az intézményt.

A busz Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódott, ami után rendkívül gyorsan terjedő, sűrű, fullasztó füstöt okozó tűz ütött ki a járműben.

A baleset áldozataira emlékezve a Magyarországon január 23-án nemzeti gyásznapot tartottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×