eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Negyven török katona kért politikai menedékjogot Németországban

A NATO kötelékében Németországban szolgálatot teljesítő negyven török katona kért politikai menedékjogot a német hatóságoktól - írta szombati számában a Der Spiegel című német hírmagazin.

Az értesülés szerint magas rangú török tisztekről van szó. A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) és a belügyminisztérium közölte, hogy a katonák kérvényével a szokásos ügymenet keretében foglalkoznak majd.

"Nem kétséges, hogy ezeket a katonákat nem küldhetjük vissza Törökországba, ott azonnal börtönbe vetik őket" - idézte a hírmagazin Stephan Mayert, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag) frakciójának belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusát.

Németországban korábban bejelentették, hogy Angela Merkel kancellár február másodikán hivatalos látogatásra Törökországba utazik.

Csütörtökön a görög legfelső bíróság az országban menedéket kérő nyolc katona ügyében kimondta, hogy nem lehet őket kiadni Törökországnak, mert nem garantált, hogy hazájukban méltányos eljárásban lenne részük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×