eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb botrányos bejelentést tett a Fülöp-szigeteki elnök

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök saját kezűleg végzett feltételezett bűnözőkkel még Davao polgármestereként, hogy példát mutasson a rendőröknek - jelentette az AFP francia hírügynökség.

"Davaóban személyesen is gyilkoltam, csak hogy megmutassam a srácoknak: ha én is megtehetem, ők miért ne tehetnék meg" - mondta Duterte, aki több mint 20 éven át vezette a Fülöp-szigetek déli részén fekvő nagyvárost.

"Egy motorbiciklin cirkáltam a városban, problémák után kutatva járőröztem az utcákon. Valójában kerestem az összeütközés lehetőségét, hogy ölhessek" - mondta Duterte helyi idő szerint hétfő este.

A politikus üzletemberek körében nyilatkozott múltjáról, akik drogellenes háborújáról kérdezték. A kampány Duterte június végi hivatalba lépése óta több mint 5 ezer emberéletet követelt. Számtalan állítólagos drogdílerrel végeztek maszkos ítéletosztók.

Az elnökre az elmúlt időszakban bírálatok össztüze zúdult vitatott kábítószer-ellenes harca miatt. A nemzetközi közösség több tagja mellett jogvédő szervezetek is kifogást emeltek a kábítószer-terjesztők és -fogyasztók véres kivégzése miatt. A 71 éves Rodrigo Dutertét ez eddig nem késztette meghátrálásra.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×