INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

kína

baleset

bánya

bányaszerencsétlenség

robbanás

Kínai bányászok rekedtek a mélyben

InfoRádió / MTI

Egy robbanást követően 11 bányász rekedt a mélyben Kínában, ahol a múlt héten két hasonló robbanásban 53 bányász vesztette életét.

A baleset hétfő éjjel történt a közép-kínai Hupej tartományban. A történtekről beszámoló Hszinhua helyi hírügynökség nem szolgált részletekkel a robbanás okáról. A rosszul szellőztetett bányákban egy kis szikra vagy nyílt láng is előidézhet robbanást.

Egy héten belül ez a harmadik bányaszerencsétlenség az országban, ahol a legtöbb szenet bányásszák a világon, egyben itt használják fel a legnagyobb mennyiségben a felszínre hozott fűtőanyagot.

A hatóságok közölték, hogy a december 3-án Belső-Mongólia tartományban történt, 32 bányász halálával járó balesetet követően menesztették a bányabiztonságért felelős tisztviselőket. Egy másik helyszínen pedig, az észak-kínai Hejlungkiang tartományban, ahol 21 bányász vesztette életét, őrizetbe vették a bánya üzemeltetőit.

Kínában két éve, 2014-ben 931-en vesztették életüket bányaszerencsétlenségben, ez a szám jóval kisebb a 2002-ben bekövetkezett halálesetekhez képest, akkor mintegy hétezer bányász lelte halálát munka közben. Régebben Kína vezette a bányászhalálok statisztikáját, az utóbbi években csökkent az effajta balesetek száma, mert viszonylag fejlettebbek a biztonsági berendezések, ugyanakkor jelentősen csökkent a szén iránti kereslet.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018