eur:
391.91
usd:
359.3
bux:
72253.66
2024. július 12. péntek Dalma, Izabella

Melegszervezethez látogatott a holland király

Első ízben látogatott el holland uralkodó egy homoszexuálisok jogaiért küzdő szervezetbe.

Vilmos Sándor az ország legrégibb melegszervezetét, a COC Nederlandot kereste fel a csoport alapítása 70. évfordulója alkalmából.

A történelminek mondott keddi látogatás alkalmával a király találkozott az egyesület képviselőivel, tájékozódott a fiatalok problémáiról, az idősebb aktivisták tapasztalatairól és tevékenységéről.

Az egyesület elnöke, Tanja Ineke szerint a példátlan uralkodói gesztus "hatalmas megtiszteltetés" a melegeknek Hollandiában, sőt az egész világon, és "óriási bátorítást" jelent az identitásuk felvállalásával küzdő fiataloknak.

Az 1946-ban alapított COC Nederland a világ legrégibb melegszervezete. Jelentős szerepe volt abban, hogy 2001-ben Hollandia a világon elsőként engedélyezte azonos neműek házasságát.

A patinás egyesület vezetője szerint a melegek iránt hagyományosan toleráns Hollandiában is "sok még a teendő", a szervezet egyik fő célja jelenleg például az, hogy az alkotmányba is bekerüljön a melegek és más szexuális kisebbségek hátrányos megkülönböztetésének tilalma.

Máxima királyné már 2013-ban részt vett egy európai melegkonferencián, idén pedig egy transzneműek egészségével foglalkozó tanácskozáson.

Címlapról ajánljuk

Extrém hőség - életbevágó tanácsai vannak Győrfi Pálnak, egy tévhitet is eloszlat

Ebben az extrém melegben a mentők jóval több hívást kapnak a szokásosnál - mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál ismertette, mik a hőség miatti rosszullét jelei, mit tehetünk magunk vagy mások megsegítésére, mikor hívjunk mindenképpen mentőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×