eur:
394.75
usd:
370.7
bux:
65114.77
2024. április 19. péntek Emma

Besokalltak a Trump Palota lakói

A lakók tiltakozása miatt új nevet kap a Trump Palota nevet viselő épület New York Manhattan városrészében.

Az ott lakók még októberben, az elnökválasztási kampány hajrájában petícióban követelték a név eltávolítását, és a toronyház homlokzatáról szerdán le is szerelték.

Amerikai sajtóhírek szerint még két további toronyházról kerülhet le Donald Trump múlt héten megválasztott elnök neve.

A szóban forgó épületeket ezután azokról az utcákról fogják elnevezni, ahol állnak.

Donald Trump az Egyesült Államok egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. Sok épületre rátették a nevét is, és ezek közül jó néhányon - miután Trump eladta őket - az új tulajdonos is rajta hagyta a feliratot. A választási kampányban azonban néhányan azzal akarták kifejezni, hogy nem értenek egyet Trump politikájával és kijelentéseivel, hogy kezdeményezték a lakóházuk homlokzatán lévő felirat eltávolítását.

Trump vállalata közleményben reagált s leszögezte: közös megegyezéssel történik a névcsere, s tulajdonképpen egy jóval korábbi megállapodás végrehajtásáról van szó.

Nem ez az első eset, hogy Donald Trump politikai szerepvállalása érintette a Trump márkanévvel forgalmazott termékeket. Bojkottot szerveztek például egyes áruházláncolatok ellen, amelyek Ivanka Trump tervezte ruhákat és divatcikkeket árulnak, sajtóhírek szerint néhány Trump-szállodában csökkent a forgalom, s például még májusban az amerikai születésű, de mexikói származású baseball-sztár, Adrian González is elutasította, hogy az egyik Trump-hotelben szálljon meg, amikor csapata, a Los Angeles Dodgers Chicagóban játszott.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×