eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hillary Clinton együttműködést ajánlott Donald Trumpnak

Nyilvánosan elismerte az elnökválasztáson elszenvedett vereségét Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt és együttműködést ajánlott Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek.

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje - aki a választás éjszakáján nem jelent meg a nyilvánosság előtt - New York-i beszédében együttműködést ígért a megválasztott új republikánus párti elnöknek, és reményét fejezte ki, hogy Donald Trump "minden amerikai sikeres elnöke" lesz.

Mielőtt Clinton a pódiumra lépett volna, alelnökjelöltje, Tim Kaine dicsérte Clintont és egész életében kifejtett munkásságát, az elnökválasztási kampányt és felhívta a figyelmet arra, hogy abban senki nem kételkedett, hogy Hillary Clinton elismeri majd a vereségét.

Hillary Clinton: "megéri a küzdelem azért, amiben hiszünk"

Hillary Clinton, a vereséget szenvedett amerikai demokrata elnökjelölt szerdai beszédében hangsúlyosan szólt arról, hogy "megéri a küzdelem azért, amiben hiszünk".

Clinton a nemzete iránti szeretetéről beszélve kiemelte, hogy változatlanul meggyőződése az, amit kampánya jelszavául választott: "együtt erősebbek vagyunk". Érzelemdús beszédében a volt elnökjelölt hangsúlyozta, hogy a hatalom békés átadása mindig is az amerikai demokrácia erőssége volt. A vereség fájdalmas, de el kell fogadni - mondta, s hangsúlyozta: nyílt szívvel meg kell adni az esélyt Donald Trumpnak is, hogy jó elnök lehessen.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak erős, befogadó és jószívű országnak kell lennie, s "a mi állampolgári felelősségünk, hogy tisztességesebb országot építsünk".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×