eur:
386.13
usd:
355.4
bux:
68556.42
2024. május 21. kedd Konstantin

Tűz a bécsi parlamentben

Lángok csaptak fel a bécsi parlament tetőszerkezetén péntek reggel, az oltásban hetven tűzoltó vett részt, senki nem sérült meg.

A tűzoltók reggel fél hétkor kaptak riasztást, és 17 autóval vonultak ki a belvárosi Ringstrassén lévő épülethez. A parlament tetőszerkezetéből fekete füst gomolygott. A bécsi körutat az oltás idejére lezárták, a tüzet egy óra alatt sikerült megfékezniük.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a médiabeszámolók feltételezése szerint a szellőzőberendezés hibásodhatott meg.

Az épületet 2017 nyarán kezdik el felújítani, így három évig ideiglenesen az egykori császári palota, a Hofburg ad majd otthont a parlamenti munkának.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

Elmondták az elemzők, mikor jöhet el a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×